Bijzonder: Koningspaar keuvelt met briefschrijvers

'Fijn dat we gehoord zijn!'

Als je wilt kletsen met ons koningspaar kun je maar beter een collega-vorst zijn, uitgenodigd worden voor de Uitblinkerslunch, of héééél vroeg met je slaapzakje klaar gaan liggen op Koningsdag. Toch? Welnee! Je kunt onze Willem-Alexander en Máxima óók gewoon een brief sturen.

Brief voor de koning

Over het algemeen blijven de deuren van Paleis Noordeinde stevig gesloten voor het publiek. In de zomer kun je er een bijzonder interessante rondleiding volgen, maar verder zullen weinigen daar over de marmeren tegels schrijden.

Toch was daar gisteren een bijzonder moment voor tien inwoners van ons landje, die allen per post contact hadden gezocht met de koning en koningin. Zij werden namelijk uitgenodigd voor een gesprek met de hoogheden. En als we de kiekjes mogen geloven, dan ging dat er gezellig aan toe!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Koninklijk kopje koffie

Bij de foto’s schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst: “Jaarlijks ontvangen leden van het Koninklijk Huis meer dan tienduizend brieven. Al deze brieven worden – met tussenkomst van het Kabinet van de Koning en de Dienst van het Koninklijk Huis – behandeld en bewaard.”

Van al die brieven kregen gisteren dus tien schrijvers de eer om aan te schuiven voor een gesprek met Wim-Lex en Máx in de Puttikamer van Paleis Noordeinde. De RVD deelt: “Door in gesprek te gaan wil het Koninklijk Paar een luisterend oor bieden aan de zorgen van mensen en met hen verder praten over de mogelijkheden die zij zien om de samenleving te versterken. Er is gekozen voor mensen die betrokkenheid tonen op een brede variëteit van thema’s zoals solidariteit, bestaanszekerheid, huisvesting en klimaat.” Wat er verder exact tijdens de ontmoeting besproken is, is niet bekend.

Willem Alexander Maxima briefschrijvers
Beeld: NL Beeld

Gehoord

In de reacties bij de foto’s laat één van de aanwezigen bovendien weten tevreden terug te kijken op de bijzondere middag. “Was een leuke ervaring en fijn dat we gehoord zijn!”, schrijft de dame.

Kortom: zo’n koninklijke kop koffie is hartstikke leuk. Wij klimmen meteen in de pen!

Bron: RVD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws