Prinses Beatrix geniet volop van zonnige werktrip op Curaçao

De Curaçaose liedjes die werden gezongen door een basisschoolklas vond de prinses ontzettend leuk en schattig.

Prinses Beatrix is maandagavond aangekomen op Curaçao voor een werktrip op de Caribische eilanden. Geen relaxte zonvakantie voor de prinses dus, want haar koninklijke agenda staat helemaal volgepland. Het werktripje is nog maar net begonnen en Hare Koninklijke Hoogheid geniet nu al volop van haar bezoekjes op het zonnige eiland.

Werktrip

Het belangrijkste doel van het bezoek aan Curaçao en Aruba is het ondersteunen van de inspanningen van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) met betrekking tot natuurbescherming en het bevorderen van sociaal-maatschappelijke initiatieven op de ABC-eilanden staat op de koninklijke planning. Dinsdag en woensdag verblijft Hare Koninklijke Hoogheid op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en donderdag vliegt de prinses door naar Aruba.

Curaçaose liedjes zingen

Prinses Beatrix maakte dinsdagochtend haar verschijning voor het eerste werkbezoek bij Landhuis Savonet, waar ze een rondleiding heeft gekregen door het museum in het landhuis. Ook heeft de prinses een les natuureducatie gevolgd samen met een basisschoolklas, waarbij werd verteld hoe kinderen met de natuur om moeten gaan. Beatrix keek lieflijk toe en moest lachen toen een van de docenten voor haar voeten viel om de les uit te beelden.

Daarnaast hebben de basisschoolleerlingen ook samen met het zangkoor van Tania Kross Curaçaose liedjes gezongen – én Bea is Bea niet als ze daar onwijs van heeft genoten. ‘Ontzettend leuk’, ‘schattig’ en ‘mooi’ waren de hartelijke woorden van Hare Koninklijke Hoogheid over het optreden. Vervolgens ging de hele groep naar buiten om een groepsfoto te maken, waarbij Beatrix een aai gaf over het hoofd van een meisje. “Jullie hebben zo mooi gezongen”, stelde de prinses.

Prinses Beatrix tijdens haar bezoek aan Curaçao (Beeld: NL Beeld).

Koninklijke planning

Vandaag zal prinses Beatrix de buurttuinen Hòfinan Ser’i Otrobanda in Willemstad en de natuurgebieden Rif St. Marie en Hermanus bezoeken. Wanneer de avond valt op eiland wordt de prinses verwacht op het Gouvernementspaleis en wordt ze ontvangen voor een diner door gouverneur Lucille George-Wout.

Na twee dagen te hebben vertoefd op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen is het tijd om de glamoureuze jurkjes, deftige hoeden en de zomerse muiltjes aka slippers in te pakken. Op donderdag wordt de Koninklijke Hoogheid namelijk verwacht op Aruba. In de ochtend zal de prinses daar een bezoekje brengen aan speeltuin Neptali Henriquez Park. Na dit uitje arriveert Beatrix op het hoofdkantoor van de Arubaanse kindertelefoon, Telefon pa Hubentud en volgt er een heerlijke lunch op Cas Ceremonial door dé gouverneur van het eiland Alfonso Boekhoudt. Een bezoekje aan een wedland- en natuurgebied met mangrovebossen ofwel Spaans Lagoen staat in de middag in de agenda. Op de laatste dag vertrekt Beatrix naar Parke Nacional Arikok en wordt het zonnige werktripje afgesloten met een bezoek aan de universiteit van Aruba voor de afsluiting van het DCNA-congres.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws