Was Patrick Dempsey vroeger ook al zo knap?

Het lijkt erop dat bij de acteur niet alleen de wijsheid met de jaren komt.

Inmiddels kunnen we het er allemaal wel over eens zijn dat Patrick Dempsey zijn vers verdiende titel ‘Sexiest Man Alive‘ eer aandoet. Maar was de acteur in zijn jongere jaren eigenlijk ook al zo ontzettend knap? We doken de archieven in!

In de voetsporen van Brad Pitt

Ieder jaar roept het Amerikaanse tijdschrift People een celebrity uit tot meest sexy man van dat moment. Eerder zagen we al namen als George Clooney, Brad Pitt en Idris Elba de revue passeren, en nu is het Patrick Dempsey die de felbegeerde titel mag dragen.

“Ik ben blij dat het nu gebeurt. De erkenning is leuk en het is goed voor mijn ego”, geeft de acteur toe. “Maar het is voor mij vooral een platform om er iets positiefs mee te doen.” Daarmee doelt Patrick onder andere op zijn eigen Dempsey Center, een goed doel dat hij ter ere van zijn overleden moeder oprichtte om kankerpatiënten en hun naasten te ondersteunen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door People Magazine (@people)

Je kunt Patrick van veel films kennen, maar bij het grote publiek werd hij pas écht bekend door zijn rol als neurochirurg Derek Shepherd in Grey’s Anatomy. Later spatte de acteur van het scherm in films als Bridget Jones en Transformers.

Gelukkig in de liefde

Iets minder leuk nieuws voor de vrijgezelle dames onder ons: Patrick is namelijk al bezet. De acteur is al 24 jaar gelukkig met Jillian, die hij van tijd tot tijd maar wat graag in het zonnetje zet op Instagram:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patrick Dempsey (@patrickdempsey)

You’re like a fine wine, you only get better with age“, schrijft Patrick bij de foto. Lief, maar het lijkt erop dat we van Patrick himself hetzelfde kunnen zeggen.

Het heeft even geduurd voordat People eindelijk inzag dat Patrick de titel ‘Sexiest Man Alive‘ zonder meer verdient, maar na een lange acteercarrière heeft de acteur de award dan eindelijk te pakken. En hij mag inmiddels 57 jaar zijn, zijn bijnaam McDreamy doet hij nog altijd eer aan. Sterker nog, Patrick lijkt met de jaren niet alleen wijzer, maar ook knapper te worden.

Natuurlijk, als we in de archieven duiken zien we behoorlijk wat potentie bij de jonge Patrick (de krullenbol met de geruite blouse)…

Beeld: NL Beeld

…en was hij ook in zijn jongere jaren al écht een cutie (helemaal links)…

Beeld: NL Beeld

…maar moeten we toch echt bekennen dat de tijd hem méér dan goed heeft gedaan…

Stiekem begrijpen wij dan ook wel dat Patrick zijn nieuwe titel nu pas heeft gekregen. De beste man is tegen de zestig maar knapper dan ooit, en het zou ons niets verbazen als hij later in het bejaardenhuis nog altijd harten verovert.

Overigens kunnen zijn drie kids smakelijk lachen om de nieuwe status van hun vader. “Zoals altijd zetten ze me voor gek, plagen ze me en noemen ze allerlei redenen waarom ik niet The Sexiest Man ben”, onthulde Patrick. “Ik dacht zelf eerst ook dat het een grapje was. Ik ben altijd het bruidsmeisje geweest bij deze verkiezing.”

Bron: People, Wikipedia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @patrickdempsey, @people 

Laatste nieuws