Shannen Doherty: tragedie tot het eind

Het kan verkeren...

Ooit lag de wereld aan hun voeten. Nu leven ze een bescheiden en teruggetrokken bestaan. Van groots naar gevallen, het kan verkeren… Dit is het verhaal van Shannen Doherty.

Groots

Shannen (52) was in de jaren negentig dé koningin van de televisie dankzij haar rollen in de tienerserie ‘Beverly Hills 90201‘ en zoete zussenserie ‘Charmed‘. Ze was in die tijd getrouwd met de charmante Ashley Hamilton, zoon van acteur George Hamilton, en een graag geziene gast op de rode loper.

Gevallen

Het lieflijke imago van Shannen viel vanaf 2000 in duigen. Eerst poseerde ze in Playboy, vervolgens was er een arrestatie wegens rijden onder invloed, en daarna werd bekend dat ze in ‘Charmed‘ vervangen werd door Rose McGowan, omdat ze zich op de set als een diva gedroeg. Attente echtgenoot Ashley werd vervangen door professioneel pokerspeler Rick Salomon, een aan crack verslaafde bad guy die vooral bekend is van zijn sekstape met Paris Hilton en huwelijk met Pamela Anderson (die hem later beschuldigde van mishandeling, omdat hij had geprobeerd haar te wurgen).

In 2002 trouwde Shannen met kansenparel Salomon om negen maanden later alweer van hem te scheiden. Van een echte carrière is al jaren geen sprake meer en in 2008 werd de brunette door de City National Bank voor het gerecht gesleept wegens een schuld van 93.000 euro.

Gelukkig was er toen een lichtpuntje in de vorm van haar derde echtgenoot, fotograaf Kurt Iswarienko. Hun geluk kon niet op, totdat Shannen in 2015 te horen kreeg dat ze borstkanker had. Hun huwelijk overleefde haar strijd tegen kanker niet en dit jaar werd bekend dat ze uit elkaar gingen. Shannen heeft uitzaaiingen in haar hersenen en is ongeneeslijk ziek. Dit geeft het toch al tragische levensverhaal ook nog eens een tragisch eind.

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vind je onder meer een groot interview met de dames van de Froger-familie, en praten verschillende BN’ers over de grootste fout van hun leven. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws