Trouble in paradise: Letizia beschuldigd van affaire

De ex-zwager van de koningin windt er geen doekjes om.

Het leek deze week even trouble in paradise voor het Spaanse koningspaar. In een vers gepubliceerd boek beweert niemand minder dan Letizia’s ex-zwager dat hij een affaire met de koningin had tijdens de eerste jaren van haar huwelijk met Felipe.

Letizia & I

Het moet binnen de Spaanse paleismuren flink schrikken zijn geweest deze week. Het liefdessprookje tussen Felipe en Letizia werd ruw verstoord door Jaime Del Burgo, die het boek Letizia & I publiceerde. De beste man was eerder getrouwd met de zus van Letizia, Telma Ortiz, en claimt in het boek dat hij hiervoor een relatie had met de koningin, die op dat moment al in het huwelijk was getreden met Felipe.

Affaire

Zoals menig royalty watcher weet, is Letizia vóór Felipe al eerder getrouwd geweest met een andere man. Dit huwelijk duurde een jaar, van 1998 tot 1999. In 2002 ontmoette Leti haar echte grote liefde: Felipe. Het stel liet er geen gras over groeien en trouwde een jaar later. Jaime Del Burgo beweert nu dat hij in 2000 een relatie met Letizia kreeg, en dat die duurde tot in de eerste jaren van haar huwelijk met de Spaanse koning.

Tijdens de voorbereidingen van het huwelijk tussen Letizia en Felipe zou Del Burgo gevraagd zijn als getuige voor de ceremonie. Als klap op de vuurpijl claimt hij de avond voor het huwelijk met Letizia te hebben gedineerd, waarbij zij een opmerkelijke uitspraak zou hebben gedaan. “Toen we elkaar ontmoetten, pakte ze mijn hand vast en vroeg me waarom ik haar nooit ten huwelijk had gevraagd”, schrijft Del Burgo in het boek. “Uiteraard gaf ik geen antwoord. Ik moedigde haar aan zo goed als ik kon. Het laatste wat ze zei zei tegen mij voordat we in dat restaurant afscheid van elkaar namen was: ‘Verlaat me nooit’.”

De ex-zwager van Letizia beweert in het boek zelfs dat zij samen een kind zouden krijgen via een draagmoeder in Los Angeles. In 2011 kwam er een einde aan de vermeende affaire: toen belde de koningin Del Burgo op om te zeggen dat ze elkaar niet meer konden zien. Toch bleef hij nauw verbonden aan de familie. In datzelfde jaar nog begon hij te daten met Letizia’s zus, en een jaar later trouwde het stel. Rond de tijd van dat huwelijk zou Letizia in Del Burgo’s oor hebben gefluisterd: ‘We zullen weer samen zijn’.

Schreeuw om aandacht

Goed: dit zijn natuurlijk behoorlijke beschuldigingen, maar de vraag is in hoeverre we ze moeten geloven. Del Burgo, die nu overspoeld wordt met doodsbedreigingen, kan het allemaal tot in detail navertellen, maar komt met opvallend weinig bewijs. De inhoud van het boek wordt voor nu dan ook vooral als een schreeuw om aandacht beschouwd. Ondertussen zal het binnen de paleismuren allemaal koek en ei zijn, non?

Bron: Tatler, Mamamia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws