Jan Dulles staat stil bij overleden dochtertje: ‘De kerstperiode is de moeilijkste tijd’

'De ergste dag van ons leven', aldus de zanger.

Het is een intens verdrietige dag voor Jan Dulles en zijn gezin. Vandaag is het precies drie jaar geleden dat zij hun dochtertje Donna van nog maar drie maanden oud plotseling verloren. Op Instagram staat de zanger stil bij deze zware dag, en heeft hij een belangrijke boodschap voor de mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt.

Ergste dag van ons leven

“Vandaag is het alweer 3 jaar geleden: de ergste dag van ons leven”, schrijft Jan vandaag op Instagram bij een foto van zijn dochtertje. Jaren na de onverwachte dood zit hij nog vol met verdriet.

Schuldig

“Dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan en het jaar veel te gauw voorbij is, is iets dat sowieso steeds rottiger voelt naarmate je ouder wordt. Maar als je iemand verloren hebt, gaat het ronduit pijn doen. Het voelt dan soms alsof je diegene hebt achtergelaten in de tijd”, deelt een emotionele Jan. ”Je voelt je een soort van schuldig omdat jouw wereld verdergaat. Een gevoel alsof de tijd je steeds verder bij elkaar vandaan trekt.”

De zanger is zich ervan bewust dat hij niet de enige is die nu in een zware periode verkeert. ”Sommige mensen krijgen vanwege dit schuldgevoel hun leven niet meer op de rit. Kunnen het geluk niet meer toelaten in hun hart of zijn niet meer in staat om echt liefde te geven of ontvangen. De kerstperiode is de moeilijkste tijd van het jaar voor deze mensen”, stelt hij.

Hoop

Jan zou hen naar eigen zeggen het liefst op een avond allemaal bij elkaar willen halen om het eens samen over dit gevoel te hebben. ”Niet om dingen op te lossen maar om samen boos te zijn.” Toch blijft de zanger ook positief. ”Ik hoop nog altijd dat er een hemel is, of liever nog: iets dat dichter bij ons in de buurt is, waar al onze verloren ouders, dierbaren, kinderen zoals onze Donna-Maria met ons meekijken en ons in goede banen leiden. Dat we ze kwijtgeraakt zijn is al erg genoeg, maar ze zouden beslist niet gewild hebben dat wij daarom het geluk nooit meer toelaten.”

Hij sluit zijn bericht af met een prachtig advies: ”Tegen iedereen die dit leest zou ik willen zeggen: als je iemand kent die met zo’n verdriet te kampen heeft…stuur diegene een berichtje deze maand en zeg alleen maar dat je aan ze denkt. Neem maar van mij aan dat het werkt. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jan Dulles (@dullesofficial)

Groot verlies

Het stel verloor hun drie maanden oude dochtertje door een scheurtje in haar middenrif. De 3J’s-zanger was eerder te gast in Tour de Frans, waar hij samen met collega-zanger Frans Bauer de laatste rustplaats van zijn dochtertje bezocht. Hij vertelde daarin openhartig of je zo’n heftige gebeurtenis ooit kunt verwerken. “Ja, dat denk ik wel. Alleen het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft”, legde Jan destijds uit. ”De dood van een kind… het krijgt wel een plekje, maar het is gewoon iets onbegrijpelijks.”

Nieuw geluk

Naast het verdriet, is er ook nieuw geluk. In november 2021 werden Jan Dulles en zijn vriendin Caroline Mol de trotse ouders van hun derde kindje. Een meisje, dat de prachtige naam Lina kreeg.  “Na het verdriet dat wij, en onze naaste familie de afgelopen maanden hebben doorgemaakt, is dit lichtpuntje, dit nieuwe leven, van harte welkom”, liet het stel weten toen ze de zwangerschap bekendmaakten. We wensen Jan en zijn gezin veel sterkte toe in deze moeilijke periode!

Bron: Tips en Weetjes, Instagram @dullesofficial | Beeld: NL Beeld, Instagram @dullesofficial

Laatste nieuws