Julia Roberts voorspelt: zo zou het zijn afgelopen met de Pretty Woman-personages

Een bitterzoet einde, als het aan de actrice ligt.

Onze favoriete romcom Pretty Woman eindigt natuurlijk met een happy end, maar hoe zou het de hoofdpersonages eigenlijk zijn vergaan na het einde van de film? Julia Roberts herself laat er een bitterzoete voorspelling op los.

Verhaallijn

Pretty Woman, wie kent ‘m niet? De klassieker dateert alweer uit 1992 en is sindsdien razend populair bij zowel jong als oud. Het maakt niet uit hoe vaak we ‘m al gezien hebben – hij blíjft leuk. In de film volgen we prostituee Vivian (gespeeld door the one and only Julia Roberts), die als escort wordt ingehuurd door zakenman Edward (Richard Gere). Je hoeft het niet eens gezien te hebben om te weten hoe het afloopt: uiteraard worden de twee stapelgek op elkaar en eindigen ze als dolverliefd koppel.

Hartaanval en CEO

De film kent dus duidelijk een happy end, maar hoe zou het de personages nu eigenlijk vergaan? “Ik denk dat Edward vredig in zijn slaap is overleden aan een hartaanval”, stelt Julia Roberts. En Vivian? “Zij runt nu het bedrijf van Edward”, meent ze.

Oorspronkelijk verhaal

Onlangs onthulde Julia dat zij het in eerste instantie helemaal niet zag zitten om de rol van Vivian te vertolken. Het oorspronkelijke verhaal had namelijk een veel donkerder tintje. “In het originele verhaal was Vivian een drugsverslaafde, en de film eindigde niet als een liefdesverhaal. Bovendien liet Edward haar achter in een zijstraat, smeet geld naar haar en reed weg”, zei de actrice in The Graham Norton Show. Toen Disney met een vernieuwd verhaal kwam, was Julia wél te porren voor de film. “Zij maakten er een grappigere verhaallijn van.”

Bron: HLN | Beeld: Pretty Woman

Laatste nieuws