Prinses Elisabeth voltooit laatste royal duties van het jaar in stijl

Dat is nog eens een fashionable comeback van de Belgische kroonprinses.

Prinses Elisabeth is teruggevlogen uit Oxford, en gebruikt – zoals een echte royal betaamt – de tijd tot de feestdagen nuttig. De troonopvolgster voert zo vlak voor de kerst nog de laatste royal duties uit, en pleegt onder meer nog een bezoekje aan het naar haar vernoemde ziekenhuis.

Comeback

Sinds Elisabeth weer voet op Belgische bodem heeft gezet, is de kroonprinses helemaal up and running. Eerder deze week straalde zij al bij een door het Belgisch koninklijk gezin georganiseerde kerstreceptie, en gisteren trok ze die lijn genadeloos door. De oudste dochter van Filip en Mathilde bracht een bezoek aan het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth in Gent.

In het ziekenhuis sprak Elisabeth met het personeel, maar verdeelde zij haar aandacht ook over enkele jonge patiënten. Daarnaast was er uiteraard ruimte voor een hoop beleefd gelach – én: een stunning outfit.

De prinses gaat niet vaak op werkbezoek, maar die keren dát ze gaat gebruikt ze de gelegenheid graag om een nieuw lookje aan te schaffen – en dat snappen we natuurlijk maar al te goed. Ook deze keer was er een flinke shopsessie aan het bezoek vooraf gegaan. Elisabeth verscheen in een pistachegroen, fluwelen ensemble van ontwerper Dries van Noten. Onder het pak droeg zij een grijs topje van mesh. De prinses koos net als tijdens de kerstreceptie voor moeders oorbellen van Carolina Herrera.

Beeld: NL Beeld

Het werkbezoek had voor Elisabeth een nostalgisch tintje. Het was namelijk niet de eerste keer dat zij verschijning maakte in het ziekenhuis: in 2011 knipte zij als 9-jarig, adorable prinsesje het lintje door bij de opening. Inmiddels is de troonopvolgster uitgegroeid tot een volwassen prinses mét fashion sense. En daar mag zij best een beetje trots op zijn!

Bron: Blauw Bloed, All Things Amalia, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws