Wauw! Mathilde, Elisabeth en Éleonore stralen tijdens kerstreceptie

Beide dochters hebben duidelijk het fashion-gen van hun moeder geërfd.

Net als wij tellen ook de royals de dagen af tot Kerstmis, en werken zij in de tussentijd hier en daar nog een feestelijk bezoekje af. Zo organiseerde het Belgisch koninklijk gezin gisteren een kerstreceptie voor medewerkers van sociale organisaties. Een gelegenheid die koningin Mathilde en prinsessen Elisabeth en Eléonore uiteraard aangrepen om hun beste glamour-beentje voor te zetten.

Kerstreceptie

Het was gisteren een bijzondere avond voor de Belgen. 13 sociale organisaties, 23 zangeressen, 112 genodigden en een bijna complete Koninklijke Familie kwamen samen om de kerstgedachte te verspreiden. Koningin Mathilde en koning Filip openden het feestelijke gebeuren, maar ook bijna alle royal kids waren van de partij: alleen prins Gabriël schitterde door afwezigheid.

“Naar aanleiding van de feestdagen wilden de Koning en Koningin enkele sociale organisaties bedanken waarmee ze de afgelopen jaren in contact zijn geweest”, schrijft het Belgische hof op Instagram. “Hun vrijwilligers, medewerkers en personen die ze ondersteunen, zijn er vanavond bij.”

In de video zien we de Belgische royals gezellig keuvelen met de gasten in het koninklijk paleis. Daarnaast was er uiteraard ruimte voor een hoop beleefd gelach, fancy hapjes waarvan moeilijk te bepalen is wat er nu precies in zit, én knus (en een tikje ongemakkelijk) poseren voor de kerstboom.

Beeld: NL Beeld

Bescheiden glamoureus

Mathilde kon met de glamour duidelijk niet meer wachten tot de feestdagen, en verscheen bij de receptie in een goudkleurige coat dress van ontwerper Dries Van Noten. Erbij een nieuwe, net zo gouden Armani-tas, en om het geheel een beetje te compenseren een stuk minder juwelen dan we gewend zijn van de koningin van België.

Elisabeth koos, zoals we de prinses kennen, voor een subtielere look. Onder het mom van less is more verscheen zij in een blauwe, gebreide midijurk van het Nederlandse label Reiss. Voor haar oorbellen heeft de kroonprinses even in moeders kast gesnuffeld: die zijn van Carolina Herrera, en werden eerder gedragen door the Queen herself.

Éleonore hield het nóg bescheidener dan d’r zus, en maakte verschijning in een INDEE-glittertopje dat we al eerder bij de prinses gespot hebben. Eronder een rode pantalon et voilà, je hebt een kerstoutfit waar je U tegen zegt.

Beeld: NL Beeld

Al met al was het koninklijk gezin weer een plaatje om te zien. Wij zijn benieuwd: zouden ze bij het kerstdiner thuis aanschuiven in exact dezelfde outfit?

Bron: Instagram @belgianroyalpalace, @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @belgianroyalpalace

Laatste nieuws