Belgische royals delen nieuwe kerstkaart én kiekje uit de archieven

Zoek de verschillen!

Na de Windsors, hebben nu ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde hun kerstkaartje voor dit jaar gedeeld. Met een gezellig gezinskiekje en een lieve foto uit de oude doos wensen ze iedereen fijne feestdagen.

Kerst bij de zuiderburen

Toegegeven: heel kerstig of feestelijk is het kiekje niet. Maar goed, het koningspaar en hun kroost staan er beeldig op, en dat is ook wat waard. Zo zien we prinses Eléonore, prins Gabriël, prinses Elisabeth, en prins Emmanuel naast hun trotse ouders poseren. Geen matchende outfits, geen kerstmuts, maar gewoon een gezellige foto met de fam.

Uit de archieven

Bij de foto schrijft het Belgische hof: “De nieuwe kerstkaarten zijn zojuist op de bus gedaan! Het is de tiende foto van de Koninklijke Familie voor de eindejaarsfeesten sinds het begin van het koningschap.” En zo’n kerstkaarten-jubileum? Daar mag best wat extra aandacht voor komen! Zo meenden ook de royals, die naast hun 2023-kiekje, ook de versie van tien jaar geleden hebben gedeeld. “Wie herinnert zich de kerstfoto van 2013 nog? Swipe om de foto (her)ontdekken!”, valt er te lezen.

Oplettende kijkers spotten bovendien een zoete overeenkomst tussen de foto van vlak na Filips kroning, en het kiekje anno nu: “Hoe leuk dat ze allemaal op dezelfde plaatsen staan als 10 jaar geleden!” schrijft iemand in de reacties, met daarbij de hippe hashtag #10YearChallenge. Want laten we wel wezen: het zal toch een tikje ontroerend zijn voor Filip en Mathilde om te zien hoe hun kleine prinsjes en prinsesjes ze opeens in lengte voorbij geschoten zijn.

Feestelijke fashion

Daarbij valt het natuurlijk op dat de matchende outfits in 2013 ook achterwege zijn gebleven dit jaar. Geen identieke rode japonnetjes voor Elisabeth en Eléonore, welnee – de jonge prinsessen zijn beiden hun eigen stijl aan het ontwikkelen. Zo heeft Eléonore weer haar glitterende gouden Maje-japon uit de kast getrokken, die zij deze zomer ook droeg bij de feestelijkheden rond de Nationale Dag. Prinses Elisabeth gaat in tegenstelling tot haar moeder en zusje niet voor een kleedje, maar een moderne (en tikkeltje zomerse) business-outfit. De fashion-experts achter UFO No More hebben haar pantalons en top al weten te identificeren als Dries van Noten-designs.

En Mathilde? Die draagt in beide foto’s een japon van Natan. Sommige dingen veranderen nooit.

Bron: Instagram @BelgianRoyalPalace, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws