Bijzonder moment tussen koning Juan Carlos en Infanta Elena trekt bekijks

Dit willen we vaker zien!

Hij zit tegenwoordig vaker in de Emiraten dan in thuisland Spanje, maar wanneer koning Juan Carlos weer even in eigen land is, dan haalt hij bijna steevast de headlines. Zijn recente aanwezigheid bij een familiefeestje was hierop geen uitzondering, maar één speciaal moment dat hij deelde met z’n oudste dochter trok in het bijzonder de aandacht.

Ballingschap

Het is een publiek geheim dat voormalig koning Juan Carlos I geen graag gezien gezicht is aan het Spaanse hof. Hoezeer hij ook gewaardeerd werd aan het begin van zijn tijd op de troon, de koning is met al z’n minnaressen, decadente levensstijl en corruptieschandalen hard gevallen. Sinds zoon Felipe op de troon zit en de bezem door het Spaanse hof gegaan is, wordt JC dan ook zelden nog in Spanje gespot.

Verjaardag

Deze week was er echter zo’n zeldzaam moment: afgelopen woensdag werd Infanta Elena, de oudste dochter van Juan Carlos en koningin Sofía namelijk zestig jaar. En dat werd uiteraard gevierd met de voltallige familie.

Zo waren natuurlijk Felipe en Letizia van de partij…

Beeld: NL Beeld

…kwamen koningin Sofía en Infanta Cristina saampjes aan…

Beeld: NL Beeld

…en werd Juan Carlos hartelijk ontvangen.

Beeld: NL Beeld

Zoet moment

Hoewel het natuurlijk al genoeg bekijks trok dat de ‘schandaalkoning‘ zo publiekelijk verschijnt bij een familie-aangelegenheid, was er één moment in het bijzonder dat op veel aandacht kon rekenen. Zo spotten verschillende royalty watchers dat vader en dochter onderling een zoet momentje deelden. Want waar zij hun afscheid nog beginnen met een kniksje en een kus conform de protocollen, gaat dit al snel over in een ingewikkelde secret handshake die hen beiden moeiteloos afgaat. Een tikje op het voorhoofd, een reeks handgrepen, en ten slotte een set tikjes op de borst: het is duidelijk dat Juan Carlos en Elena deze bijzondere begroeting al heel lang gebruiken.

Zo blijkt maar weer: ze mogen dan mijlenver uit elkaar wonen, maar die band tussen vader en dochter is niet zomaar stuk te krijgen. Ondertussen zijn wij in elk geval heel benieuwd: zouden Willem-Alexander en Amalia er ook zo’n ingewikkelde handdruk op nahouden? Of misschien delen de verschillende vorstenhuizen onderling wel allerlei secret handshakes? Het zou in elk geval hilarisch zijn ter afwisseling op de statige protocollen rond kniksjes en buigingen.

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws