Feliz Navidad! Spaanse royals delen vrolijk kerstkaartje

Een statig kaartje met een persoonlijke touch.

Kerstkaartenseizoen is in full swing deze week. Nu doet ook het Spaanse koninklijk gezin een duit in het zakje met een keurig familiekiekje.

Hoogtepunten

Kerstkaarten zijn voor de royals vaak bij uitstek het moment om een feestelijk kiekje achter de schermen te geven. Troonopvolgers met warme wintertruien aan, families in volledig matchende outfits, een vorst met een kerstmuts – of juist een glamoureus kiekje bij de boom. Het kan allemaal.

Toch zien we dit jaar een kleine trend tussen de verschillende feestelijke kaartjes: er wordt namelijk hartelijk gebruikgemaakt van de mogelijkheid om persoonlijke hoogtepunten dan ook maar aan te grijpen voor een gezinskiekje dat op de kerstkaart past. Zo zagen we Charles en Camilla bijvoorbeeld al een kiekje van de Coronation gebruiken, en volgt het Spaanse Casa Real nu ook met een foto uit de oude doos.

Leonor

Als we terugdenken aan het jaar van het Spaanse koninklijk gezin, dan is er natuurlijk één hoogtepunt dat er met kop en schouders bovenuit steekt: de verjaardag van prinses Leonor! Voor de ogen van een trotse koning Felipe, koningin Letizia en zusje Sofía zwoer de kroonprinses trouw aan de Spaanse grondwet.

En juist van die dag prijkt nu ook een kiekje op de kerstkaart van het koninklijk gezin!

Beeld: © Casa de S.M. el Rey

Voor het gemak heeft het Spaanse hof hun kerstgroeten in twee talen op de kaart gezet: “Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar 2024.” Zakelijk, simpel, en een stukje onpersoonlijk. Dat moeten de Majesteiten zelf ook gedacht hebben, want daaronder valt nog een kleine handgeschreven boodschap te lezen van de vorstelijke familie, die vrij vertaald neerkomt op: “We wensen dit met al onze genegenheid.” Het kaartje wordt afgesloten met een viertal ondertekeningen van het koninklijk gezin.

Eensgezind

Met deze familiefoto lijkt het hof ook een simpele boodschap uit te willen dragen: al die geruchten en beschuldigingen aan het adres van Leti? Daar maken zij zich niet druk om. Afgelopen week werd namelijk duidelijk dat de ex-zwager van de koningin claimde een affaire met haar gehad te hebben tijdens haar relatie met Felipe.

Het hof heeft zelf nog altijd niet gereageerd op de bizarre geruchten, en lijkt te gaan voor een business as usual-aanpak. Dat is nog eens een stiff upper lip waar zelfs de Britten wat van kunnen leren!

Bron: CasaReal.es, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws