Koninklijk gezin poseert in warme winteroutfits voor najaarsfoto’s

Warm en winters bij de kerstboom!

Ein-de-lijk maar toch is het dan zover: de tweede fotosessie van het jaar met het volledige koninklijk gezin. Naast koning Willem-Alexander en koningin Máxima poseren prinses Amalia, prinses Alexia (thuis tijdens haar tussenjaar) en prinses Ariane (even terug van haar Italiaanse kostschool) gezellig met hondje Mambo bij de kerstboom voor Paleis Huis ten Bosch.

Fotosessie

We hebben er even op moeten wachten dit jaar, maar vandaag was dan eindelijk het moment daar: het volledige koninklijk gezin was weer compleet, en dat betekende dat er op de valreep voor het nieuwe jaar nog een snelle fotosessie ingepland kon worden.

Dit keer werden de kiekjes geschoten op het pleintje voor Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke kerstboom al eventjes in vol ornaat staat te stralen. Hoewel de sfeervol opgetuigde boom in de meeste kiekjes buiten beeld blijft en van sneeuwwitte kersttaferelen deze week al helemaal geen sprake is in ons koude kikkerlandje, hebben de Oranjes toch hun best gedaan om lekker winters voor de dag te komen.

Winterse outfits

Natuurlijk werd vooraf volop gespeculeerd op de redactie over de outfits die het koninklijk gezin uit de kast zou trekken. We zaten met onze gedachten al helemaal bij de eindeloze glamoureuze kerstkiekjes die we de afgelopen weken van verschillende andere koninklijke families te zien hebben gekregen. Zou Amalia misschien haar groene japon van Prinsjesdag 2021 willen recyclen? Trekt Amalia weer een designerjaponnetje van moeders uit de archieven?

We kwamen dan ook een béétje bedrogen uit met deze winterse wollen mantel-outfits, maar goed. Ze zijn ook zo lekker gewoon gebleven, non?

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

Zoals we wel vaker zien is er onderling wel flink van elkaar geleend tussen de prinsessen en hun moeder. Zo weet Modekoningin Máxima te melden dat de blauwe jas van prinses Alexia al eerder gedragen is door zowel Máxima áls Amalia, en dat de groene Max Mara-mantel van prinses Ariane ook uit moeders kledingkast afkomstig is.

Met de boom op de achtergrond hebben de foto’s meteen een feestelijk randje…

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

…en hondje Mambo zorgt net als bij de zomerfotosessie weer voor enkele extra zoete kiekjes!

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

Tja, weer of geen weer, glam of geen glam, het blijft natuurlijk leuk om de prinsessen weer eens te zien stralen voor de camera’s. Bovendien blijkt dat onze redactiecollega’s het toch met enkele voorspellingen bij het juiste eind hadden. Zo deelde Grazia’s online coördinator Christel dat zij gokte op een lekker kerstige, rode outfit. Et voilà!

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

Beau Mondes online coördinator Sandy gokte bovendien op een geleende outfit voor prinses Alexia…

Beeld: NL Beeld

En Marie Claires Sabine bleek de spijker op z’n kop te slaan met de voorspelling dat er groen fluweel ten tonele zou verschijnen – en met dank aan prinses Arianes stijlvolle broek krijgt ze gelijk!

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

Natuurlijk moest er door de dames ook nog even apart geposeerd worden van hun vader, hoewel de wind hier net als afgelopen zomer zorgde voor flink wat verwaaide lokken.

Oranje fotosessie
Beeld: NL Beeld

En natuurlijk moesten koning en kroonprinses nog apart op de kiek worden gezet!

oranjes fotosessie winter 2023
Beeld: NL Beeld

Grijs

Al met al hebben de dames in hun juweeltonen flink hun best gedaan, maar we hadden toch gehoopt op nét iets meer glamour. Natuurlijk kunnen de Oranjes het ook niet helpen dat er net een herfstachtige storm voorbij is geraasd en de sfeervolle wintertaferelen ver te zoeken zijn, maar zou een fotosessie in feestkleding te veel gevraagd zijn? Of desnoods een gezellige kerstmuts hier of daar? Zo moeilijk hoeft het niet te zijn om een beetje leven in de brouwerij te brengen. Nuchterheid kan het hele jaar door nog!

Wij beginnen vast met duimen voor de kerstfoto’s van 2024.

Bron: Modekoningin Máxima | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..