Je gezonde lifestyle weer oppakken na de feestdagen: zo doe je dat

Zo voel je je binnen no-time weer fit.

Een oliebol hier, een glas champagne daar: wat genieten we toch van alle lekkernijen tijdens de feestdagen. Dat we het achteraf ook kunnen merken op de weegschaal, is alleen wat minder leuk. We delen daarom een aantal tips waarmee je binnen no-time weer een gezonde lifestyle te pakken hebt.

1. Water drinken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Niet alleen is water goed voor je lichaam, het geeft daarnaast ook een vol gevoel. Verder kom je door veel water te drinken ook sneller van het opgeblazen gevoel af – en laten we ons nu nét na de feestdagen ontzettend opgeblazen voelen.

2. Vroeg naar bed

Door vroeg onder de lakens te kruipen breng je jezelf minder snel in de verleiding om nog een snackje te nuttigen. Daarnaast houd je door vroeg te slapen de cortisol-hormonen in balans. Deze hormonen zorgen er namelijk voor dat je minder sneller honger krijgt – en snel trek hebben wil je natuurlijk voorkomen.

3. Sla flink wat groente en fruit in

Waarschijnlijk ligt de kast nog vol met overblijfselen van de feestdagen, dus het is verleidelijk om dit te eten. Toch is het verstandiger om de koelkast te vullen met groente en fruit. Je lichaam kan immers wel wat vitamines gebruiken. Zit je met héél veel ongezonde kliekjes? Nodig je broer, zus, oom, vriendin of buurman uit en geef je kliekjes weg. Zij blij, en jij kunt weer verder op de gezonde toer.

4. Ga de deur uit

Vind je het lastig om van alle lekkernijen af te blijven? Ga dan de deur eens uit. Trek je wandelschoenen uit de kast en ga een flink stuk wandelen. Beweging, frisse lucht én een gezond gevoel zijn gegarandeerd.

5. Minder met alcohol

Het is moeilijk om tijdens de feestdagen een alcoholisch drankje af te wijzen, dat begrijpen we. Geniet er daarom tijdens de feestdagen van en laat deze drankjes vervolgens wél staan. Al deze alcoholische drankjes bevatten enorm veel calorieën en zorgen ervoor dat je veel vocht vasthoudt. Dry January komt op het juiste moment!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Eat Pray Love

Laatste nieuws