Déze Britse royal is groot fan van The Crown

Een groot compliment voor de makers!

Een serie kijken over je eigen leven en dat van je familie: voor de meeste mensen waanzin – voor de Britse royals realiteit. The Crown is voor ons heerlijk kijkvoer, maar we kunnen ons voorstellen dat ze daar binnen de paleismuren anders over denken. Toch is er één Britse royal die heeft toegegeven groot fan te zijn van de serie.

Máxima

Onze eigen Máxima was er heel stellig over tijdens de jaarlijkse fotosessie afgelopen zomer: in haar huis wordt niet gekeken naar MÁXIMA, de serie die binnenkort op Videoland verschijnt. Althans: niet door haar. Het zou ons niets verbazen als de A’tjes stiekem wél nieuwsgierig zijn naar een serie over het leven van hun moeder.

Fact checken

De Britse royals lijken er minder problemen mee te hebben om acteurs hun eigen levensverhaal na te zien spelen. Zo gaf Harry in een interview toe The Crown af en toe aan te zetten, “Al is het maar om te fact checken.” Edward en Sophie hebben zich er ook schuldig aan gemaakt, en zouden volgens de Daily Express zelfs wijlen Queen Elizabeth hebben aangespoord om mee te kijken.

Kritiek

Zeker weten we het niet, maar naar verluidt zouden er nog meer Britse royals op de bank kruipen voor The Crown. En niet allemaal schijnen zij even positief te zijn over de inhoud van de serie. Zo zou prins William het niet eens zijn met de verhaallijn rond wijlen prinses Diana, en zou ook Charles zijn ongenoegen hebben geuit over het naspelen van meerdere gebeurtenissen.

Sarah en Eugenie

Toch is er één royal die wél met een grote glimlach naar de serie heeft gekeken, en dat is niemand minder dan Sarah Ferguson. De hertogin van York vertelde aan US Weekly dat ze groot fan is van Jessica Aquilina, de actrice die haar rol in The Crown vertolkt. Ook heeft ze met plezier gekeken naar hoe de bruiloft tussen haar en prins Andrew werd nagespeeld. “Ik vond het prachtig gefilmd. De cinematografie was uitstekend. Ik hield ook van de manier waarop ze mijn bruiloft in beeld brachten”, aldus Fergie.

Ook Sarahs dochter Eugenie steekt niet onder stoelen of banken dat ze geniet van The Crown. “De muziek is prachtig, het verhaal is heel mooi”, zei de prinses eerder over de serie. “Ik werd er wel trots van. Ik kan niet namens mijn familie spreken, maar zo voelde ik me erdoor.”

Een hertogin én prinses die hun bewondering uitspreken voor de serie: een groter compliment kunnen de makers niet krijgen, non?

Bron: ELLE, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws