Isa Hoes over dateleed: ‘Dating-apps vond ik vreselijk’

'Ik ben zelf een sterk persoon, dus daar moet iemand naast staan die dat aankan.'

Isa Hoes is afgelopen zomer 56 geworden en zit beter in haar vel dan ooit. Een heftige diagnose werkte als wake-up call. Daarna veranderde ze haar levensstijl, volgde zes weken een fitprogramma, durft meer voor zichzelf op te komen en ook qua mannen weet ze beter wat ze wil. Een tweede grote liefde ontmoeten is iets waar Isa na al die vrijgezelle jaren stiekem wel naar verlangt en dus heeft ze de hulp ingeschakeld van een datingbureau. Beau Monde is natuurlijk reuze-benieuwd hoe dat tot nu toe bevalt.

Aardig

“Ik was lange tijd een pleaser en vond het belangrijk om aardig gevonden te worden”, deelt Isa. “Als dingen niet werken dan durf ik iets nu eerder te beëindigen. Ik heb geen ring om mijn vinger en geen kinderen met die persoon, dus ik kan veel autonomer reageren. Vroeger had ik dat egoïstisch gevonden. Nu denk ik: wat is daar egoïstisch aan? Het is mijn leven”, legt ze uit. “Ik wil 92 worden, maar gaat dat ook gebeuren? Dat weet je niet, dus ik wil alles uit het leven halen en stilstaan bij wat goed voor mij voelt.”

Relatie

Sinds het overlijden van wijlen Antonie Kamerling heeft Isa geen serieuze relaties meer gehad, maar ze staat er wel voor open. “Als ik het zo voor me zie, zie ik mezelf wel weer met een man. Het lijkt me zo leuk. De afgelopen jaren heb ik het wel geprobeerd en op dating-apps gezeten. Dat vond ik vreselijk.”

“Mannen zeiden dan: ‘Ben je het echt?’ Ik probeer altijd zo min mogelijk met bekend-zijn bezig te zijn, maar ik ben het natuurlijk wel. Hoe reageer je daar dan op? In mijn geval niet. Super ingewikkeld dat online daten.”

isa hoes

Daten

Daarnaast is het niet alsof Isa bij de pakken neerzit. Welnee! Ze verklapt: “Ik vertrouw op wat er komt, dus dat gevoel heb ik ook met een man. En als het niet is, dan is het niet zo. Ik heb superlieve vrienden en kinderen, die uiteraard geen relatie vervangen, maar ik heb wel alle tijd om leuke dingen te doen.”

Over de jaren heen heeft ze heus wel eens wat dates gehad, maar echt een serieuze relatie is daar niet uitgekomen. En daarom heeft de actrice en schrijfster nu de hulp ingeschakeld van een datingbureau. Zo is er na een uitgebreid gesprek met een adviseur van het bureau een profiel van Isa gemaakt, en wordt er nu gekeken naar een goede match.

“Wat er in mijn profiel staat? Voor mij is het belangrijk dat iemand sterk in zijn schoenen staat op allerlei vlakken. Ik ben zelf een sterk persoon, dus daar moet iemand naast staan die dat aankan. Die moet ook mijn bekendheid aankunnen, maar het niet te interessant vinden. Verder moet hij het financieel goed voor elkaar hebben. Daar ben ik inmiddels heel duidelijk in, want ik heb totaal geen zin om een man te onderhouden. Dat vind ik ook niet aantrekkelijk. Verder moet er natuurlijk chemie zijn, iets wat je niet kunt omschrijven. Helaas is er nog niks uitgekomen.”

Tweede liefde

Natuurlijk heeft Isa heel lang volgehouden dat Antonie dé liefde van haar leven was, maar inmiddels legt ze uit dat ze wel gelooft in een tweede grote liefde. “Jarenlang riep ik dat ik mijn grote liefde al had gehad en dit het misschien wel was. Als je heel lang alleen bent, denk je dat het misschien niet meer lukt. Dat idee heb ik niet meer. Ik kan op mijn 80e nog iemand tegenkomen met wie ik het heel leuk kan hebben. Ik weet nu dat alles kan. Daar geloof ik echt in.”

Dit artikel komt uit de eerste Beau Monde van 2024 en is onderdeel van een groot interview met Isa Hoes, waarin zij uitgebreid vertelt over het leven, de liefde, haar gezondheid, haar fitness, en haar dierbaren. Vanaf vandaag in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Patty Zomer | Visagie: Clayton Leslie

Laatste nieuws