Als twee druppels water: prinsesje Charlotte en Queen Elizabeth

Ook William geloofde z'n ogen niet.

Dat de koninklijke appel niet ver van de boom valt, weten we inmiddels wel. Toch staan we nu en dan weer versteld van de gigantische gelijkenissen tussen verschillende royal ladies en hun voorouders. Een goed voorbeeld hiervan is prinses Charlotte, die volgens fans van de Windsors als twee druppels water lijkt op haar overgrootmoeder, wijlen koningin Elizabeth, in dier jonge jaren. Zo bleek de afgelopen weken maar weer eens!

Traditie

De Britse royals hebben het maar druk met alle tradities die zij erop nahouden. Zo hoort er bij hun kerstfeest ook de vaste wandeling naar de kerk op het landgoed Sandringham, waar zij onderweg toegewuifd worden en boeketjes in de armen gedrukt krijgen van eindeloze drommen fans die hopen een glimp van de vorst en zijn nazaten op te vangen.

Waar menig royalty watcher al even stond te kijken van de plotselinge verschijning van Sarah Ferguson als onderdeel van het koninklijk gezelschap, waren vele anderen vooral onder de indruk van prinses Charlotte.

prinses charlotte
Beeld: NL Beeld

Natuurlijk koninklijk

Zo gaat onder meer een zoet moment viral tussen Charlotte en haar oudere nichtje, Mia Tindall. Wanneer Mia twijfelt of ze wel een boeketje mag aannemen van de menigte (die éigenlijk voor haar net iets bekendere nichtje bedoeld zijn), hakt Charlotte snel de knoop door. Zo is in een inmiddels virale TikTok-video te zien hoe ze Mia aanspoort om de bloemen te pakken.

@wikagechlo

Cute little moment of Prince George Princess Charlotte Prince Louis and Mia together at Christmas yesterday❤️ || #princegeorge #princegeorgeofwales #princesscharlotte #princesscharlotteofwales #princelouis #princelouisofwales #miatindall #christmas #tindall #wales #bestfriend #cute #royal #uk #thebritishroyalfamily #royalfamily #thewaleskids #wikagechlo #secret_agent_of_walesfamily #fyp #fyp #fypシ゚viral #fypシ #fyp #fypシ #fyp #fypシ゚viral #fypシ #fyp #fyp #fyp #fypシ゚viral #fyp #fypシ゚viral #fyp #reconciliation #xzyabc #fyp #christmas #fyp #fyp #foyoupage #fypシ

♬ original sound – sᴇᴄʀᴇᴛ_ᴀɢᴇɴᴛ_ᴏғ_ᴡᴀʟᴇsғᴀᴍɪʟʏ

Twee druppels water

Daarnaast viel op dat de Windsor-genen duidelijk terugkomen in Charlottes gezicht. Zo schrijft Hello! Magazine dat in de zoete foto’s van de prinses tussen haar familie weer veel gelijkenissen te zien waren met een jonge Elizabeth.

Beau Monde is daarom eens in de archieven gedoken, waar we dit kiekje van de bruiloft van prins George en prinses Marina uit 1934 ontdekten. En wie is daar één van de bruidsmeisjes? Precies, de achtjarige Elizabeth!

En zeg nou zelf: de gelijkenis is duidelijk, non?

prinses charlotte
Beeld: NL Beeld

Evenbeeld

Het is bovendien niet de eerste keer dat prinses Charlotte bijzonder veel weg blijkt te hebben van haar voorouders. Zo zouden ook William en Kate zelf al versteld hebben gestaan van hoeveel hun dochter op vaderlief lijkt.

Zo mocht in 2020 een dame uit Bradford gebakjes uitdelen aan de royals, die zij versierd had met foto’s van verschillende leden van de Windsor-familie – waaronder dit kiekje van prins William uit 1988. Een totaal verblufte Kate reageerde hierop met: “Dat lijkt zóveel op Charlotte!” Ook William zelf kon het schijnbaar niet geloven, en vroeg meermaals of het écht een foto van hem was, en hij niet voor de gek gehouden werd.

Wij snappen de verwarring wel – en we kunnen niet wachten om te zien op wie Charlotte uiteindelijk zal lijken wanneer zij opgroeit!

Bron: Hello! Magazine, Town & Country Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws