Mooie nieuwe rol voor prinses Charlene

'Ze is de ideale vertegenwoordiger!'

Na een forse lading medische problemen gaat het ein-de-lijk weer goed met prinses Charlene. Ze toont zich steeds vaker bij allerhande evenementen in Monaco, en lijkt er nog schik in te hebben ook! Nu heeft haar eigen liefdadigheidsorganisatie bekendgemaakt dat de prinses een belangrijke nieuwe taak op zich zal nemen.

Fondation Princesse Charlène

Een beetje royal heeft een keur aan goede doelen, liefdadigheid, en patronages op het koninklijk cv staan. Zo ook Hare Doorluchtige Hoogheid, natuurlijk. Via haar Fondation Princesse Charlène de Monaco houdt zij zich onder meer bezig met het verbeteren van zwemvaardigheid en waterveiligheid onder jongere generaties. Daarnaast zet zij zich in voor allerhande projecten op het gebied van sport en gezondheid.

Met een enthousiaste aankondiging deelde haar Fondation gisteren dat de prinses nu nog een indrukwekkende organisatie aan haar liefdadige lijstje kan toevoegen. Zo werd er onthuld dat Char vanaf nu de ere-voorzitter is van Pink Ribbon Monaco!

Pink Ribbon

Bij een kiekje van de prinses legt de organisatie uitgebreid uit hoe de keuze voor de hoogheid gemaakt is. Zo valt er te lezen: “Charlenes betrokkenheid bij het doel van haar fonds komt precies overeen met de waarden van Pink Ribbon Monaco op het gebied van gezondheid, waardoor zij een ideale vertegenwoordiger is voor women’s health.”

Glamour

Natuurlijk betekent zo’n indrukwekkende nieuwe titel als erevoorzitter ook dat we Charlene de komende tijd bij allerhande Pink Ribbon-evenementen verwachten. En als men in Monaco érgens fan van is (naast peperdure designerkleedjes en privéjachten), dan is het wel een goed gala. In het kader van utile dulci hint de organisatie al naar één zo’n evenement waar de prinses mogelijk acte de présence zal geven.

“Deze aankondiging is des te belangrijker, aangezien het nog maar een paar weken duurt voordat het langverwachte benefietgala en de veiling van de organisatie plaatsvinden in het illustere Monte Carlo Casino.”

Gala’s en goede doelen – in Monaco gaan ze hand in hand. Hopelijk wordt er bij deze gelegenheid ook een toepasselijk roze designerjaponnetje uit de kast getrokken!

Bron: Instagram @pinkribbonmonaco | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..