Family vintage: prinses Alexandra leent Chanel-jurk uit moeders kast

De prinses toont zich een ware vintage lover.

Vaak zien we prinses Alexandra van Hannover niet, maar áls ze een keer opduikt bij een event, is dat meestal in een prinsessen-look pur sang. Ook tijdens Paris Fashion Week verscheen ze in een beeldige outfit – en die kwam deze keer uit de kast van niemand minder dan moeder prinses Caroline.

Opfrisser

Mocht je door de bomen het bos de royals niet meer zien, even een korte samenvatting: Alexandra van Hannover is één van de elf kleinkinderen van wijlen prinses Grace Kelly. Ze werd geboren als de jongste dochter van prinses Caroline, en heeft haar achternaam te danken aan vaderlief prins Ernst-Augustus van Hannover.

Vintage lover

Alexandra heeft het goed voor elkaar: zij is geen ‘werkende royal’ en ontloopt dus alle koninklijke verplichtingen, maar profiteert wél van alle voordelen die het semi-royal leven te bieden heeft – zoals een eindeloze stroom aan high fashion. En dat gaat niet alleen om de nieuwste items, welnee: Alexandra bewijst zich een heuse vintage lover. Tijdens Paris Fashion Week zat ze front row bij de Chanel Haute Couture-show, en dan is een Chanel-lookje natuurlijk een vereiste. En inspiratie? Die put de prinses gewoon uit moeders garderobe.

Alexandra verscheen namelijk in een vintage Chanel-look, en wat blijkt? Prinses Caroline droeg exact dezelfde japon al in 1990. People vergelijkt de look van moeder en dochter in een post op X:

Monegaskisch stijlicoon

Eerlijk is eerlijk: het staat de prinses weer beeldig. Alexandra wordt door de royalty-watchers ook wel het nieuwe Monegaskische stijlicoon genoemd, en dat snappen we maar al te goed. Want ze mag dan Duits bloed hebben, ze blijft natuurlijk een Monegask in hart en nieren – en dat betekent dat de glamour er met de paplepel wordt ingegoten. Meer van zulke family vintage-looks, s’il vous plaît!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, X @people 

Laatste nieuws