Nieuw Monegaskisch stijlicoon in de dop: Alexandra van Hannover

Bij de kleindochter van wijlen prinses Grace Kelly is glamour er uiteraard met de paplepel ingegoten.

Voor het kleine landje dat Monaco is, kunnen we wel stellen dat er relatief veel glamour aanwezig is. Wijlen prinses Grace Kelly’s looks zullen we nooit vergeten en de outfits van prinses Charlene verbijsteren keer op keer, maar er lijkt een nieuw Monegaskisch stijlicoon haar opwachting te maken: prinses Alexandra van Hannover.

Even voorstellen

Mocht je door de bomen het bos niet meer zien met de Monegaskische royals, even een korte samenvatting: Alexandra van Hannover is een van de elf kleinkinderen van wijlen prinses Grace Kelly. Ze werd geboren als de jongste dochter van prinses Caroline, en heeft haar achternaam te danken aan vaderlief prins Ernst-Augustus van Hannover. Dat Duitse bloed hielp de prinses ook aan de man: sinds 2017 is Alexandra al samen met Ben Sylvester Strautmann, een boomlange basketballer uit een rijke Duitse familie. De tortelduifjes mogen dan nog maar 23 en 24 zijn – er wordt hier en daar al eens gesuggereerd dat er een verloving aan zit te komen.

Drie generaties stijliconen

Afijn, Alexandra blijft natuurlijk een Monegask, en dat betekent uiteraard dat de glamour er met de paplepel wordt ingegoten. Wijlen oma Grace Kelly was al een waar stijlicoon, moederlief Caroline ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en ook tante Charlene kan er wat van op het gebied van fashion. Niet zo gek dus dat Alexandra wordt gezien als het nieuwe, jonge stijlicoon van Monaco.

Dure smaak

De dochter van prinses Caroline staat steeds vaker in de schijnwerpers. Tijdens de Grand Prix in haar thuisland vorige maand flaneerde ze met vriendlief als fashionista pur sang over de Monegaskische straten. Een snoezig ZARA-jurkje voor de 23-jarige prinses? Welnee, Alexandra gaat gewoon voor een ALAÏA-japon met een prijskaartje van ruim 2.000 dollar. Tel daar een portie accessoires van een kleine 5.000 euro bij op en je hebt de perfecte prinsessenoutfit – toch, Alex?

Bron: NL Beeld

Het zijn niet de minste namen die Alexandra in de vorm van stof aan haar lijf heeft hangen. Jurkjes van Chanel, Jimmy Choo-pumps en Celine-tassen; niets is te gek voor deze trendy prinses. Tja, je bent een Monegask of je bent het niet…

Bron: NL Beeld

Met de glamour zit het in ieder geval wel goed bij Alexandra. We zijn nu al benieuwd naar haar volgende verschijning op een royal event. Alex is duidelijk een nieuw stijlicoon in de dop!

Bron: All things Amalia, Nouveau, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws