Máxima over zorgen als moeder: ‘Heeft mijn kind wel de juiste vrienden?’

Zo zien we maar weer: zélfs de koningin heeft weleens last van moederlijk piekeren.

Máxima is een stijlicoon, erevoorzitter van ontelbaar veel stichtingen én koningin van Nederland, maar óók gewoon een moeder van drie dochters. En dat maakt haar soms best eens onzeker, zo vertelde zij gisteren tijdens een werkbezoek aan Almere Haven.

Gevoelige royal

Vroeger was het niet cool om als royal je gevoelens te tonen aan de buitenwereld, maar anno 2024 is dat een ander verhaal. Sterker nog, je scoort behoorlijk wat figuurlijke bonuspunten als je je uitlaat over je persoonlijke leven. Ook onze Máx lijkt die trend te hebben begrepen, want tijdens een werkbezoek steekt ze bijzonder gevoelig van wal.

Outfit

Onze koningin reisde gisteren af naar Almere Haven. Dat deed ze uiteraard in stijl: voor de gelegenheid had zij zich gehuld in een bruine jurk van het Griekse merk Zeus + Dione, die ze combineerde met haar camelkleurige Max Mara-jas en stijlvol paar Stella McCartney-laarzen.

Beeld: NL Beeld

Handwerklesje

Het bezoek stond in het teken van de oudere bewoners van dit stadsdeel, en het programma was daar dan ook naar gevuld: na de dagelijkse portie handjes schudden en glimlachen, sloeg Máx gewoon aan het breien en punniken.

Beeld: NL Beeld

Moederlijke zorgen

Na het handwerklesje bezocht de koningin een organisatie voor buitenschoolse activiteiten. Tijdens een bescheiden speech liet ze daar ook wat los over haar eigen zorgen wat betreft het moederschap. “Ik als ouder heb ook altijd de angst: heeft mijn kind wel de juiste vrienden? Komen ze niet in verkeerde groepjes terecht? Doen ze wel de juiste dingen?”, aldus Máxima.

Het is overigens niet de eerste keer dat de koningin uit de school klapt over het moeder-zijn. In een gesprek met royalty verslaggever Rick Evers onthulde ze al eens dat ze het soms best lastig vindt om goed naar haar A’tjes te luisteren. “Ik doe mijn best, maar dat betekent dat er af en toe moeilijke momenten zijn. En dat is normaal, en dat is oké.”

Bron: Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws