Emotionele prinses Laurentien over bevoorrecht zijn: ‘Ergens schaam ik me’

'Ik denk dat dat gevoel van onrechtvaardigheid wordt geraakt'

Deze week is prinses Laurentien te gast in de podcast van Stichting Ideële Reclame (SIRE). Daarin steekt de prinses bijzonder gevoelig van wal over haar positie, en wat haar drijft om mensen te helpen.

Royal trend

Waar het vroeger not done was om als royal publiekelijk over je gevoelens te praten, lijkt het nu juist een trend te worden onder de hoogheden. In Nederland zijn we hierin misschien wel de voorloper. Zo hebben we Willem-Alexander een stuk beter leren kennen in zijn podcast Door de ogen van de Koning, spreekt Máxima met enige regelmaat over haar gevoelens en zorgen, en voelt Eloise van Oranje voor velen inmiddels als een goede vriendin.

Lichtpuntjes

Net als haar dochter is ook Laurentien niet bang om haar gevoelige kant aan Nederland te laten zien. Gisteren verscheen er een aflevering van Lichtpuntjes, een podcast van Stichting Ideële Reclame (SIRE), die is opgezet om mensen te inspireren om na te denken over wat hen hoop geeft.

Laurentien was er te gast, en sprak met Diana Matroos openhartig over bevoorrecht zijn. “Ik schaam mij eigenlijk, misschien wel ten diepste, als ik denk aan in wat voor erge situaties mensen opgroeien of de dingen die ze meemaken”, gaf de prinses toe. “Ergens schaam ik mezelf wel een beetje. Misschien omdat ik het zo goed heb.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIRE (@stichtingsire)

Als het gesprek gaat over mensen die de hoop zijn verloren, wordt Laurentien emotioneel. “Ik denk dat dat gevoel van onrechtvaardigheid wordt geraakt en ik was mij nooit zo bewust dat dit blijkbaar een diepe kernwaarde van mij is”, zegt de prinses met tranen in haar ogen.

Moeder-dochter leermomenten

Eerder vertelde Laurentien in gesprek met Nouveau nog dat ze veel leert van haar dochter. “Wat Eloise mee­maakt op Instagram en TikTok met negatieve reacties vind ik heftig. Maar zij zegt dan steeds met een stalen gezicht: ‘Maar mammie, die mensen kennen mij helemaal niet’. En dan denk ik: O, zo kan ik ook naar de wereld kijken.”

Bron: Blauw Bloed, Nouveau | Beeld: NL Beeld, Instagram @stichtingsire 

Laatste nieuws