Woohoo! Tiara time voor de Zwoyals

Het was weer ouderwetse avond vol glamour.

De Zwoyals zijn over het algemeen natuurlijk héél bescheiden, maar af en toe slaat toch de drang naar glamour toe. Gisteren was weer zo’n dag: koning Carl Gustaf en koningin Silvia kregen bezoek van president Emmanuel Macron, en dat leverde een hoop statige kiekjes, glamoureuze haute couture, én tiara’s op.

Staatsbanket

Het tweedaags staatsbezoek van de Franse president en zijn vrouw begon, zoals we dat gewend zijn, met een spectaculaire welkomstceremonie en heel veel plechtigheden. ’s Avonds begon echter het echte werk, en werd er traditiegetrouw een staatsbanket georganiseerd. Kids prinses Victoria en prins Carl Philip waren er ook bij, en natuurlijk mocht de aanhang mee. Verder waren er voor de vorm nog wat Zweden uitgenodigd die een speciale band hebben met Frankrijk.

Koningin Silvia

Afijn: zo’n staatsbanket zal vast voor een hele hoop dingen goed zijn, maar onze ogen waren zoals altijd vooral gericht op alles wat fonkelde en glinsterde – en dat was nogal wat. Koningin Silvia, die haar rol als gastvrouw uiterst serieus nam, verscheen in een paarse japon van het label Georg & Arend, die ze combineerde met Jimmy Choo-pumps in dezelfde paarse tint en een quirky Queen of Hearts-clutch van ontwerper Judith Leiber. Op haar hoofd prijkte de Cameo tiara, het diadeem dat prinses Victoria op haar trouwdag droeg, en dat Silvia alleen voor hele speciale gelegenheden uit de koninklijke kluis tovert. 

Beeld: NL Beeld

Prinses Victoria

Prinses Victoria wist opnieuw de show te stelen in een jurk waarvan we nog steeds niet kunnen geloven dat-ie van H&M is. Om het geheel wat te compenseren, bungelden hier en daar uiteraard nog wel wat juweeltjes, en droeg Vic op haar hoofd de Napoleonic Cut-Steel tiara.

Beeld: NL Beeld

Prinses Sofia

Ook Sofia stelde wederom niet teleur. De prinses maakte haar opwachting in een nieuwe japon van ontwerper Lars Wallin, en combineerde die met de tiara én schoenen die ze ook op haar bruiloft droeg. Een mix van nieuw en recycle met een stunning resultaat!

Beeld: NL Beeld

Het lijkt erop dat de Zwoyals hun maandelijkse dosis glamour weer hebben gehad. We kijken nu al uit naar de volgende!

Bron: Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws