Zien: Letizia trekt 20 jaar na dato haar huwelijkscadeau weer eens uit de kast

Ze kreeg de juwelen van haar schoonouders, voormalig koning Juan Carlos I en koningin Sofia.

Afgelopen woensdagavond werd er een receptie voor het Diplomatiek Corps georganiseerd in het Zarzuela-paleis. Als gastvrouw kun je natuurlijk niet aankomen met een set nietszeggende juwelen, en daarom toverde koningin Letizia een wel heel bijzonder paar tevoorschijn.

20 jaar getrouwd

Op 22 mei 2024 is er reden voor groot feest in Spanje: op die dag is koningin Letizia namelijk 20 jaar getrouwd met haar liefje koning Felipe. Nadat het stel hun verloving aankondigde in 2003, wat op z’n zachtst gezegd nogal als een verrassing kwam voor het Spaanse volk, trouwden Felipe en Letizia in de Almudena-kathedraal in Madrid.

Bruiloft Letizia Felipe
Beeld: NL Beeld

De voormalig nieuwslezeres deed haar nieuwe titel als prinses eer aan in een prachtige bruidsjurk van de Spaande modeontwerper Manuel Pertegaz. Hierbij droeg ze subtiele diamanten oorbellen en de toenmalige koningin Sofia leende haar de Pruisische tiara, die werd gemaakt voor prinses Victoria Louise in 1913.

Juwelen

Woensdagavond werd er dus een receptie georganiseerd voor het Diplomatiek Corps georganiseerd in het Zarzuela-paleis. De koningin droeg voor de gelegenheid een marineblauwe japon én een diamanten en saffieren ketting met bijpassende armband die ons verdacht bekend voor komt. Ze kreeg deze set namelijk cadeau van haar schoonouders, voormalig koning Juan Carlos I en koningin Sofia, tijdens haar verloving met manlief Felipe.

Letizia en Felipe
Beeld: NL Beeld
Letizia en Felipe
Beeld: NL Beeld

Het Instagram-account @spanishroyaljewels weet te vertellen dat koningin Sofia de ketting kreeg als geschenk op haar eigen bruiloft met Juan Carlos in 1962. Sofia is meerdere keren in het openbaar gespot met de saffieren ketting om haar hals, maar Letizia droeg het huwelijkscadeau slechts op één andere gelegenheid. Nu, bijna twintig jaar na het sprookjeshuwelijk van de Spaanse koning en koningin, haalt ze de pronkstukken weer tevoorschijn.

Throwback

In 2003 stond heel Spanje opeens op z’n kop: de vrijgezelle kroonprins Felipe leek namelijk uit het niets z’n verloving aan te kondigen met de knappe journaliste en nieuwslezeres Letizia Ortiz Rocasolano. Ogenschijnlijk slechts enkele dagen nadat de twee publiekelijk aan elkaar geïntroduceerd werden. En nog altijd is het exacte verhaal achter hun relatie niet helemáál duidelijk.

Volgens de verhalen zou Letizia haar grote liefde ontmoet hebben bij een van haar journalistieke klusjes. Hier bleek de toenmalige Prins van Asturias aanwezig te zijn en de vonk zou gelijk zijn overgeslagen. Vervolgens hield het stel hun relatie onder de radar, tót Letizia in november 2003 opeens aan de wereld werd geïntroduceerd als de verloofde van troonopvolger Felipe. Dit kwam destijds nogal als een schok voor het Spaanse volk, maar inmiddels hebben ze hun nieuwe koningin lang en breed omarmd.

Bron: Hello! Magazine, Instagram @spanishroyaljewels, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws