Must-have: deze trui van prinses Diana is nog altijd te koop

Shop it like Diana!

Ook nu, ruim een kwart eeuw later, is prinses Diana nog altijd een mode-icoon en stijlvoorbeeld. Helaas zijn veel van haar iconische outfits anno nu niet meer te krijgen, of door de immense populariteit van de prinses simpelweg onbetaalbaar geworden. Maar wat blijkt? Eén van Di’s favoriete truien is nog altijd te koop – óók voor degenen zonder vorstelijk budget.

Casual looks

Hoewel we Lady Di vaak zagen schitteren in een prachtige baljurk en met glinsterende diamanten om haar nek en vingers, moeten we toegeven dat de royal er ook in een casual outfit geweldig uitzag. Ze mag dan geen koningin geweest zijn, Diana was absoluut de queen van vrijetijdskleding. Eén van haar go-to outfits was een oversized sweatshirt met daaronder een bikeshort en gympen. De prinses maakte haar look steevast af met een zonnebril of een petje.

Virgin Atlantic-trui

In 1990 maakte Lady Di de tongen los toen ze gespot werd in een sweatshirt van Virgin Atlantic toen ze onderweg was naar de sportschool. De trui an sich was niet eens zo speciaal, maar vooral het feit dat ze deze meerdere keren achter elkaar droeg was bijzonder. Natuurlijk vond ze de trui waarschijnlijk lekker zitten, maar dat was niet de enige reden waarom ze ‘m zo vaak uit de kast trok. Op deze manier hoopte de royal dat de waarde van de paparazzifoto’s zou dalen. Als de foto’s van de prinses er iedere dag ongeveer hetzelfde uit zouden zien, zouden ze immers minder goed verkopen.

Uiteraard waren de paparazzi én de wereld nog steeds in de ban van Lady Di, of ze nou voor de zoveelste keer de Virgin Atlantic-trui aanhad of niet, maar het was zeker een slim plan. Ironisch gezien resulteerde haar plannetje in another iconische look.

trui diana

Nog steeds te koop

De trui is anno 2024 nog altijd populair en wordt zelfs nog verkocht! Sterker nog, Virgin Atlantic heeft zelfs een nieuwe collectie uitgebracht waar de trui onderdeel van uitmaakt. De originele trui van de prinses van Wales werd in 2019 geveild voor zo’n 53.532 dollar, maar gelukkig betaal je iets minder voor de nieuwe collectie van Virgin Atlantic. De trui kost 70 pond, wat omgerekend zo’n 82 euro is. De trui is uniseks en is verkrijgbaar in de maten small tot en met extra large.

Bron: Marie Claire NL, Glamour UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws