Om deze reden draagt William net als Diana twee horloges

Zo moeder, zo zoon!

Dat William de nodige uiterlijke kenmerken van zijn moeder heeft meegekregen is niets nieuws, maar het lijkt erop dat de prins ook steeds meer gewoontes van wijlen prinses Diana overneemt. Zo draagt hij net als Lady Di regelmatig twee horloges.

Ongebruikelijke stijlkeuze

Hoewel Williams kledingstijl zich doorgaans vooral kenmerkt door veilige kledingstukken, maakt hij zo nu en dan ook weleens een ongebruikelijke stijlkeuze. De prins wordt namelijk met enige regelmaat gespot met niet één, maar twee horloges om zijn polsen. De ene pols wordt gesierd door zijn Omega Seamaster 300m, een geschenk van moeder Diana dat hij al meer dan twintig jaar trouw blijft dragen. Om de andere pols kiest William dan voor een meer technisch uurwerk: een smartwatch die, gezien de activity tracking, hoogstwaarschijnlijk functioneert als hulpmiddel in zijn doel om de superfitte prinses Kate bij te houden.

Zo moeder, zo zoon

Het dragen van twee horloges is een opvallende keuze van de prins van Wales – want hoeveel mensen doen nu zoiets? Nou, in ieder geval zijn moeder prinses Diana. We herinneren ons allemaal nog het moment dat zij tijdens een polowedstrijd in Windsor in 1981 twee uurwerken om haar arm verscheen. Haar reden? Waarschijnlijk puur praktisch – Lady Di paste vermoedelijk op het horloge van haar man Charles, die op dat moment zijn opwachting maakte op het poloveld.

Waar de keuze van Diana vooral praktisch was, is die van zoon William waarschijnlijk meer overwogen. Het horloge dat hij van zijn moeder kreeg heeft sentimentele waarde, en tja, die smartwatch is nu eenmaal ook nodig met zo’n fit girl als Kate aan je zijde. Een keuze maken tussen deze twee zit er voor de prins niet in, dus dan maar twee uurwerken om!

Nog meer smartwatches in de familie

William is overigens niet de enige in de royal family die het belangrijk vindt om continu zijn hartslag en aantal stappen te meten. Stiefmoeder Camilla en oom prins Edward zijn ook trotse eigenaar van een smartwatch-exemplaar. Hoewel Camilla eerst met grote regelmaat werd gespot met een FitBit, komt de koningin nu steeds vaker opdagen zónder het horloge. In plaats daarvan hangt er nu een Cartier-uurwerk om haar pols. Tja: keuzes, keuzes…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..