Zoet: bijzonder jeugdkiekje van prinses Beatrix met zussen duikt op

Met een lieve anekdote over Bea als grote zus!

Hoewel ze zich tegenwoordig iets minder laat zien, blijft prinses Beatrix onverminderd populair. Vandaag dook er een bijzondere jeugdfoto van de voormalige koningin met haar moeder en zussen op via sociale media.

Bootje varen

Via X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, deelde het Koninklijk Jacht Piet Hein vandaag een lieve foto uit de archieven.

Wanneer je op bezoek gaat in Friesland, dan kun je dat natuurlijk maar beter in style doen. En wat is er dan beter dan de noordelijke provincie bekijken vanaf het water? Volgens het bijschrift zouden prinsessen Juliana, Beatrix, Irene, en Marijke hier in 1947 hun ogen uitkijken – hoewel de kleine Marijke destijds pas enkele maanden oud was en we dus gokken dat de kleine meid links haar zus, prinses Margriet is.

Groots onthaal

Het schip werd in 1937 als huwelijkscadeau werd aangeboden aan prinses Juliana en prins Bernhard, en zij hebben door de jaren meermaals dankbaar gebruikgemaakt van hun thuis op het water.

Bij hun bezoek aan Friesland in 1947 werd er volgens een editie van het Nieuwsblad van het Noorden van destijds eerst van ‘een thé op het Stadhuis’ genoten, en vertrok het prinselijk gezin vervolgens met de Piet Hein richting het plaatsje Grouw. “Om 5 uur voer de ‘Piet Hein’ de stad uit, nagewuifd door een duizendkoppige menigte”, aldus de krant van 1 augustus 1947.

Het Deventer Dagblad weet hierbij een nog zoetere anekdote te vermelden: “Prinses Juliana begaf zich aan dek met het jongste en weer geheel van haar oogoperatie genezen Prinsesje, Marijke, in haar armen. Beatrix, bezorgd voor haar zusje, haalde dadelijk een wit manteltje uit de kajuit en assisteerde haar moeder, toen deze Marijke het jasje aantrok.” Awww!

Beatrix

Hoewel prinses Beatrix tegenwoordig niet héél vaak meer in de schijnwerpers staat, laat zij zich binnenkort weer zij aan zij met schoondochter Mabel zien in Den Haag. Dan vindt namelijk de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs plaats in De Haagse Hogeschool. Een gezellig uitje voor de prinses!

Bron: Nieuwsblad van het Noorden via Delpher, Deventer Dagblad via Delpher, RVD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..