Even spieken: dit is de vriendin van Jan Kooijman

De twee zijn al meer dan twintig jaar samen!

Au moment straalt acteur, presentator, danser, voormalig soapie én nu musicalster Jan Kooijman op de planken in zijn rol als Edward Lewis in de musical Pretty Woman. In deze rol verliest hij z’n hart aan escortdame Vivian Ward, gespeeld door Shanna Slaap. In het dagelijks leven is Jan echter al jááááren gelukkig met z’n grote liefde, Henna Lee.

Twintig jaar samen

Jan en Henna zijn al zo’n twintig jaar samen. De twee leerden elkaar kennen bij het Scapino Ballet, nog voordat Jans showbizz-carrière een enorme vlucht nam.

In 2011 verwelkomde het stel z’n eerste dochter, Logan. In 2014 volgde nog een meisje, dat de naam Ava kreeg.

Rode loper

Waar sommige BN’ers hun privéleven graag met hun volgers delen, zet Jan eigenlijk nooit een kiekje van zijn gezin online. Privacy first! Al in 2010 liet hij weten dat hij zijn vriendin in bescherming nam en voortaan niet meer over haar zou spreken in de media. “Als ik iets roep in de media, wordt mijn vriendin daarop aangesproken”, liet de acteur destijds weten aan Grazia.

Waar we wel af en toe een glimp opvangen van Jans grote liefde, is op de rode loper. Zo nu en dan worden Jan en Henna namelijk samen gekiekt op de red carpet, bijvoorbeeld tijdens de première van Zomer in Frankrijk vorig jaar. Wat een lief stel!

Jan Kooijman vriendin
Beeld: NL Beeld

Op de planken

Extra bijzonder was bovendien dit moment in 2012, toen Jan en Henna samen een prachtig duet dansten voor het goede doel.

Tijdens het Sta op Tegen kanker-gala lieten zij een fantastische choreografie zien op het nummer The Artist Inside van dj Don Diablo.

Humor

Naast de overduidelijke chemie tussen de twee op de planken, zijn zij achter de schermen natuurlijk ook verzot op elkaar. In een gesprek met Veronica Magazine verklapte Jan al eens: “Een vrouw kan nog zo ongelooflijk knap, mooi, slim en intellectueel zijn, maar als ze niet om zichzelf kan lachen dan is het al snel klaar voor mij. Het is zo’n afknapper wanneer een vrouw denkt dat het hele universum om haar draait.”

Deze twee hebben elkaar duidelijk he-le-maal gevonden. Wie weet: kunnen we binnenkort nog een duet van de twee verwachten? Fingers crossed!

Bron: Grazia, Dans Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws