Britse royals keuvelen met F1-bobo’s in Bahrein

Terwijl een goed deel van de senior royals au moment even geen officiële taken uitvoert namens het Britse koningshuis, liet een aantal Windsors zich dit weekend zien in het zonovergoten Bahrein, waar de eerste F1-race van het seizoen plaatsvond.

Britten in Bahrein

Onze Oranjes laten zich natuurlijk graag zien in Zandvoort, wanneer de Formule 1-races daar plaatsvinden. Een aantal Windsors vloog echter zelfs naar het verre Bahrein, waar afgelopen weekend met gierende banden het nieuwe F1-seizoen van start ging.

Zo wisten oplettende kijkers deze zaterdag in de uitzending al even hertogin Sarah samen met haar dochter, prinses Eugenie, en schoonzoon, Jack Brooksbank, te spotten.  Zij hadden het met hun VIP-pasjes duidelijk goed naar de zin!

Ook werd er gezellig gekeuveld met de aanwezige F1-prominenten, zoals (de ietwat omstreden) Red Bull Racing-baas Christian Horner. Maar ach, Fergie is qua controverse natuurlijk wel wat gewend.

Beeld: Pro Shots / SIPA USA

Tindalls gespot

Naast de Yorkse hertogin en prinses, was ook de kroost van prinses Anne aanwezig bij de race. Zo poseren zoon Peter Phillips, dochter Zara Tindall en schoonzoon Mike Tindall gezellig bij één van de razendsnelle bolides, die volgens de kenners hier op kantoor van onze eigen Max Verstappen is.

Peter Phillips Zara Tindall Mike Tindall
Beeld: Red Bull Content Pool

Een beetje wrang voor Britse coureur Lewis Hamilton dat z’n landgenoten liever poseren met de Red Bull-wagen dan met zijn Mercedes-auto, maar goed. De één is natuurlijk regerend kampioen, en de ander niet. Wij snappen de kroost van de Princess Royal wel!

Afwezigen

Ondertussen gaat het er aan het thuisfront minder vrolijk aan toe. Daar zijn zowel koning Charles als prinses Kate om medische redenen uitgeschakeld. Onlangs zei prins William ook tegen alle verwachtingen in een belangrijk evenement af, en nu zou zelfs koningin Camilla een pauze hebben ingelast.

De families rond prinses Anne en prins Andrew hebben geen rol als working royals, maar nu het aan ’t Britse hof allemaal tegen lijkt te zitten, vragen sommige royalty-fans zich voorzichtig af of het niet eens tijd wordt dat de royal ranks worden aangesterkt deze Windsor-nazaten. Tja: plechtig in een koninklijk keurslijf, of lekker van een race-spektakel genieten? Hopelijk hoeven Eugenie, Peter, Zara, en Mike niet te kiezen!

Bron: The Daily Mail, Autobahn.eu | Headerbeeld: Pro Shots / SIPA USA

Laatste nieuws