Oók koningin Camilla nu tijdelijk uit de running: ‘Ze is uitgeput’

Camilla zou even bij moeten komen.

Het zit ze niet mee, daar in Buckingham Palace. Nadat koning Charles en prinses Kate pauze moesten nemen en zelfs prins William onlangs plots een belangrijk evenement moest afzeggen, melden verschillende bronnen nu dat ook koningin Camilla pas op de plaats maakt.

Afwezigheid

Het jaar is voor de Britse royals bepaald niet rooskleurig begonnen. Zo moest de Princess of Wales, Catherine, een heftige operatie ondergaan waar zij verschillende maanden van moet herstellen, en moest Charles III onder het mes en werd er vervolgens kanker bij hem vastgesteld. Tot overmaat van ramp liet ook prins William onlangs verstek gaan bij een belangrijke herdenkingsdienst voor z’n peetvader, wijlen koning Constantijn van Griekenland.

Tussen al die afzeggingen toont één royal zich echter de rots in de branding van de Windsors, die volop bezoekjes aflegt namens haar man: koningin Camilla is de afgelopen weken druk geweest met allerhande royal duties.

Rust

Volgens verschillende bronnen zou nu ook Cam zich echter even niet laten zien. Naar verluidt is de vorstin ‘uitgeput’ en is ze daarom teruggefloten door haar echtgenoot. Royalty watcher Ingrid Seward deelt in gesprek met tabloidkrant The Sun: “Hij ziet dat ze uitgeput is. Camilla heeft de allergrootste zorgen om de gezondheid van haar echtgenoot gehad, maar ze is ook degene geweest die het drukke schema van Koninklijke verplichtingen heeft moeten volhouden. Daarnaast wil ze er voor hem en voor Kate zijn terwijl ze elk hun eigen gezondheidsproblemen hebben.”

“Ze verdient zeker een beetje rest and relaxation“, besluit Seward.

Stekelige situatie

Camilla’s afwezigheid is een doorn in ’t oog van menig royalty watcher. Zo wordt er op sociale media met veel kritiek gereageerd op de vakantieplannen van de vorstin. Zo vinden velen het moeilijk voorstelbaar dat de vorstin echt zo uitgeput is na slechts 13 royal engagements in een maand.

Daarbij betekent deze vakantie voor de vorstin dat er nu nóg een royal minder is om alle koninklijke taakjes af te kunnen strepen. Met de plotselinge afwezigheid van Wills vorige week meegerekend, betekent dit dat alle vier de meest senior royals in de afgelopen dagen bewust buiten beeld zijn geweest. Inmiddels laat William zich natuurlijk weer volop zien bij allerhande evenementen, maar de mysterieuze air rond zijn afzegging is weinig geruststellend te noemen. Hopelijk hoeft de prins de komende dagen niet weer z’n plannen te cancellen!

Bron: The Sun, The Independent | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws