Oeh: Meghan Markle verschijnt deze week bij groots evenement

De hertogin verschijnt naast een aantal grote namen.

Het lijkt erop dat Harry en Meghan eens goed met hun team om de tafel zijn gegaan, want de afgelopen weken zijn de Duke en Duchess of Sussex drukker dan we ze in lange tijd gezien hebben! Waar ze voorheen vooral in het nieuws kwamen om hun royal schandalen, lijken ze zich nu echter meer te richten op allerhande evenementen die in hun liefdadigheidsstraatje passen. Zo verschijnt Meghan deze week bij een bijzonder evenement in Texas.

SXSW

Wellicht zegt de naam SXSW je niet zoveel, maar South By Southwest is aan de andere kant van de oceaan een waar begrip: hier komen Hollywood celebs, studio-bobo’s, popsterren, zakenlui, en beginnend talent bijeen voor een wervelend cultuurfestival.

Link tool: post not found

Onder hen bevindt zich dit jaar ook niemand minder dan de hertogin van Sussex! Deze vrijdag, tijdens de kick-off van het festival, neemt Meghan deel aan een panel met de naam Breaking Barriers, Shaping Narratives: How Women Lead On and Off the Screen. Helemaal toepasselijk, gezien het dan Internationale Vrouwendag is.

Activisme

Daarnaast is gendergelijkheid natuurlijk erg belangrijk voor Meghan, die zich al van jongs af aan uitspreekt voor de goede zaak. Geen gekke keuze voor zo’n panel, dus! Naast Meghan zullen ook nieuwslezeres Katie Couric, actrice Brooke Shields, en sociologe en consultant Nancy Wang Yuen deelnemen aan het panelgesprek. Podcast-host Errin Haines zal de discussie leiden.

Zelf stelt het festival over het panel: “De representatie van vrouwen in media en entertainment is al een heel eind gekomen, maar er valt nog steeds veel te verbeteren, vooral voor vrouwen van kleur en moeders. De continue aanwezigheid van sociale media heeft de lat nog hoger gelegd, en een vaak gevaarlijke omgeving gecreëerd die in het bijzonder bij tienermeiden voor serieuze mental health-problemen zorgt.”

De dames die bij het panel aanwezig zijn, zijn volgens de organisatie allen ‘visionaire vrouwelijke leiders’, en Meghan wordt specifiek omschreven als een ‘feminist, voorvechter van mensenrechten en gender-gelijkwaardigheid’. Een paar mooie pluimen voor de hertogin!

Fris begin

Halverwege vorige maand zorgden de Sussexes ook al voor een flinke verrassing door hun persoonlijke website flink om te gooien. Wanneer je de voormalige website van Harry en Meghan – Archewell.com – bezoekt, word je nu automatisch doorgestuurd naar het nieuwe domein: Sussex.com. Hier vind je biografieën van Harry en Meghan, waarin staat waar de royals zich zoal mee bezighouden en waar ze voor staan. Zo luidt een quote in beide biografieën: ‘De hertog en hertogin zijn toegewijd aan hun missie: Show Up, Do Good. Ze zijn van mening dat liefdadigheidswerk niet alleen een gift moet zijn, maar eerder een hand om vast te houden.’ Daarnaast worden de vele (liefdadigheids)organisaties waar het stel bij betrokken is gelinkt onderaan de biografieën.

Het lijkt er dus op dat het duo nu ein-de-lijk klaar is met alle royal drama, en zich weer bezig gaat houden met belangrijker zaken. Wij zijn in elk geval reuze benieuwd wat Meghan komende vrijdag te melden heeft!

Bron: People, SXSW | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws