Babynieuws! Prinses Sophie van Bavaria is in verwachting van eerste kindje

Gezinsuitbreiding voor de Beierse royals!

Mocht je het hebben gemist, prinses Sophie en prins Ludwig van Bavaria stapten vorig jaar in het huwelijksbootje. Wellicht nog steeds onbekend terrein, maar als we het hebben over het feit dat de prinses flauwviel tijdens de geloften, begint er meestal tóch weer een lampje te branden. Afijn, dat laten we in 2023. Dit jaar staat namelijk helemaal in het teken van baby’s. Sophie is namelijk in verwachting van haar eerste kindje!

Veelbesproken huwelijk

Oké, laten we toch even terug in de tijd. In 2023 gaf het stel elkaar namelijk het ja-woord. En nee, dan hoef je niet te verwachten dat het intiem en klein werd gehouden, nee het werd een heel spektakel waarbij royals uit heel Europa aanwezig waren. En hoewel je als bruid waarschijnlijk de nodige stress al hebt mogen ervaren, ging dat bij prinses Sophie nóg een stapje verder.

Toen het moment eindelijk daar was, en de bruid en bruidegom op romantische wijze hun geloften aan elkaar mochten voorlezen, werd het de prinses iets te veel en viel ze flauw. Gelukkig stond Ludwig daar om zijn prinses op te vangen. “Na een drankje was ze weer in orde en ging de ceremonie door”, aldus de Duitse krant Bild.

In verwachting

Fast forward: nu Sophie en Ludwig inmiddels bijna een jaar hebben mogen genieten van het huwelijkse bestaan, vonden ze het tijd voor een nieuwe stap. De prinses is namelijk in verwachting van haar eerste kindje! De Duitse krant Augsburger Allgemeine deelde het heugelijke nieuws afgelopen dinsdag met de buitenwereld.

Volgens hen zou Sophie tijdens een toespraak over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN hebben gezegd dat zijzelf niet zou kunnen deelnemen aan de inzamelingsactie voor de ‘Löwenmarsh’ van haar man in september, omdat ze dan bijna is uitgerekend. Ook de woordvoerder van het Huis van Beieren, Carmen Schramka, bevestigde het nieuws aan de lokale krant.

Zoon

Het huis Wittelsbach, waar de Beierse prins en zijn bruid onder vallen, kent een hele rijke geschiedenis. Zo was de legendarische keizerin Sisi een Wittelsbach van geboorte, en is prins Ludwig de betovergrootzoon van de laatste koning van Bavaria.

Als de geschiedenis anders was gelopen, dan zou Ludwig de aanstaande koning van Bavaria geweest zijn. Mochten Sophie en Ludwig dus een zoontje verwachten, dan zal hij zijn vader opvolgen in de lijn van erfopvolging, waar alleen de mannelijke afstammelingen van het Huis van Wittelsbach aanspraak op maken. Echter hoeft het toekomstige kindje er niet te veel van te verwachten. Ludwig is namelijk enkel en alleen nog maar een ‘pretendent’ van de verdwenen troon.

Bron: People, HELLO! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws