De smaak van Sophie: beeldig in beige

Even spieken in de hertogelijke garderobe.

Waar hertogin Sophie en haar echtgenoot, prins Edward, vroeger vooral op de achtergrond bleven, zijn zij de laatste jaren steeds prominenter in beeld gekomen. En wat valt hierbij op? Sophie verdient een complimentje voor haar tijdloze stijlgevoel!

Working royals

Een flink uitgedunde monarchie, dat was hoe koning Charles z’n zaakjes wilde regelen. Hij had het vast niet voor zich gezien zoals het nu is verlopen, met z’n broer in de ban, z’n ene zoon in het buitenland, z’n andere schoondochter in de lappenmand, en z’n eigen gezondheid die het ook af laat weten. Gelukkig zijn daar Edward en Sophie, die de afgelopen jaren keer op keer hebben bewezen dat de Windsors altijd op ze kunnen rekenen.

Beige hertogin

Als senior royals komen de Edinburghs regelmatig braaf opdagen bij allerhande royal duties. En keer op keer (op keer, op keer) weet hertogin zich in beeldige outfitjes te steken, waarbij we één kleur keer op keer (op keer, op keer) zien terugkomen: beige!

Van gebroken wit tot zacht ecru en van klassiek camel tot keurig khaki: Sophie heeft het hele spectrum aan beige-tinten in haar kledingkast hangen.

Zo zagen we haar deze week nog bij een dienst voor Commonwealth Day in de Westminster Abbey, waar zij tevoorschijn kwam in een lange robe manteau van het label Suzannah.

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

En met een camelkleurige mantel zit je natuurlijk áltijd goed. Dit weet ook Sophie, die beige jassen in alle soorten en maten in haar garderobe heeft hangen.

Van zakelijke blazer, zoals dit Max Mara-exemplaar…

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

…Tot praktisch buitenjack dat tegen het Britse weer bestand is…

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

…Of een zachte wollen kasjmier jas van Joseph Lima, die zij combineerde met een gebreide coljurk van Reiss Fallon.

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

Ton sur ton met een gebreide japon? Dat hebben we natuurlijk eerder gezien! Soms vermoeden we stiekem dat Sophie haar stijl-inspiratie stiekem afkijkt bij prinses Kate. En ach: beide dames staat het fantastisch, dus waarom ook niet?

Voor elke gelegenheid

Aangezien je je als royal bij de meest uiteenlopende evenementen moet kunnen vertonen, heeft Sophie een al even uiteenlopende selectie beige kledingstukken, die zij met slim combineren een stoer, elegant, of juist casual randje kan geven.

Zo droeg Sophie begin dit jaar deze Victoria Beckham-blouse met camouflage-print voor een rondje liefdadigheid. Toen combineerde zij de top met een groen pak en bruine laarsjes – en later op de dag: een stijlvol keukenschort.

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

Maar voor Internationale Vrouwendag in 2019 droeg de toenmalige gravin van Wessex de blouse met een matchende rok voor een receptie te Buckingham Palace. Voeg hier een set stijlvolle pumps aan toe, en je geeft je business-bloes een elegante draai!

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

Kasjmier-toppers

Ook heeft Soof inmiddels een mooie collectie lichte kasjmiertops verzameld, die zij regelmatig draagt met een klassieke pantalon of zakelijke blazer.

Zo liet de hertogin zich begin dit jaar al twee keer zien in onderstaande kasjmier-top van het label Frame met camel-kleurig streepjes. De ivoorkleurige coltrui die zij op de tweede foto draagt is afkomstig van het merk N.Peal, en die is volgens het label gemaakt van ‘100% Mongolische organische kasjmier’. Die Sophie heeft wel oog voor kwaliteit, zoveel is duidelijk!

En ten slotte: zelfs wanneer Sophie zich een echte waaghals toont tijdens een militaire klim-oefening, gaat ze gehuld in haar favoriete fashion-kleur.

Sophie Edinburgh
Beeld: NL Beeld

Stijlgevoel

Bovendien hebben de kledingkeuzes van Sophie een bijzonder randje: ze doet ’t namelijk allemaal zelf! Zo verklapte ze in een interview met de Sunday Express in 2015: “Ik probeer te doen wat ik kan met wat ik heb. Ik weet wat ik leuk en niet leuk vind. Maar ik heb nooit een stylist gehad.” Wow!

Bron: Express.co.uk, UFO No More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws