Déze ongebruikelijke test liet de Queen potentiële schoonmaak-staf ondergaan

Zo zorgde ze ervoor dat ze alleen de crème de la crème in huis haalde.

Als je binnen de paleismuren van Her Majesty The Queen wil opereren, moet je van goeden huize komen. Dat blijkt wel weer uit de beproeving die koningin Elizabeth potentiële stafleden liet ondergaan voordat ze ze in dienst nam.

Spic en span

We gokken dat wijlen koningin Elizabeth één van de meest propere optrekjes bezat van heel het Verenigd Koninkrijk. De Queen zag er altijd uit om door een ringetje te halen, en dit moet ook de standaard voor haar paleis zijn geweest. Maar hoe zorgde ze daar eigenlijk voor? Wat blijkt: voor het aannemen van haar interieurverzorgers gold een rigoureus rekruteringsproces!

‘Dead fly test’

Tracey Waterman, hoofd van Royal Recruitment, onthulde in de Sandringham: The Royals at Christmas documentaire dat haar team er een wel heel speciale test op nahield om ervoor te zorgen dat ze alleen de allerbesten binnenhaalden. Namelijk de zogenoemde ‘dode vliegtest’. Dit houdt in dat ze een dode vlieg verborgen in een van de koninklijke kamers om de aandacht van een potentiële kandidaat op de proef te stellen.

“Een van de tests die ik graag doe, om te zien of een kandidaat oog voor detail heeft, is het neerleggen van een dode vlieg in de openhaard of op het tapijt”, legt Tracey uit. “Zodra de dode vlieg is geplaatst, breng ik de kandidaat de kamer binnen.”

“Ik leid ze heel langzaam de kamer rond en geef ze de kans om er een ​​blik op te werpen, gewoon om te zien wat er zich allemaal bevindt. Ik breng ze naar de open haard, misschien om even te benadrukken dat we een prachtige open haard hebben”, gaat ze verder. “Op dit punt verwacht ik dat ze de dode vlieg zien en hem hopelijk ook oppakken.”

Ze legt uit: “Het is een geweldige test, van de tien gegadigden merkt misschien de helft van hen de vlieg op. En zo ongeveer één op de tien zal daadwerkelijk bukken en hem oppakken; dát is die ene speciale huishoudster.” Ha!

Bron: Marie Claire UK | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws