Prins William eert overleden moeder tijdens speech Diana Awards

'Ze leerde mij dat iedereen de potentie heeft om iets terug te geven.'

Hoewel wijlen prinses Diana al meer dan 25 jaar niet meer onder ons is, leeft haar nalatenschap nog altijd voort. Zoonlief prins William sprak gisteravond mooie woorden tijdens de vijfentwintigste editie van de Diana Awards.

Diana Legacy Award Ceremony

Gisteravond stond geheel in het teken van de Diana Awards, een liefdadigheidsinstelling die elk jaar prijzen uitdeelt aan jonge mensen die de wereld willen veranderen. Elke twee jaar worden er bovendien de zogenaamde Legacy Awards uitgereikt aan een selectie eerdere winnaars van zo’n felbegeerde Diana Award. Gisteravond was William degene die bij het evenement de aanwezigen toesprak en de winnaars voorzag van hun prijzen.

“Deze avond is extra speciaal, omdat het de 25e verjaardag is van de Diana Award: een organisatie die we hebben opgericht om het geloof van mijn moeder uit te dragen dat jonge mensen de wereld kunnen veranderen”, sprak William het publiek toe.

“Ik weet dat ze vereerd zou zijn als ze zag dat we een goed doel in haar naam hebben opgericht waarmee we nog steeds zulk inspirerend werk doen en jonge mensen eren uit alle hoeken van de wereld”, aldus haar trotse zoon. “Ze leerde mij dat iedereen de potentie heeft om iets terug te geven, en dat iedereen die daar behoefte aan heeft een helpende hand verdient.”

Prins Harry nam Vervolgens het stokje over. Hij ging in gesprek met de prijswinnaars over hun prestaties en verdere plannen.

Bekoelde broeders

Zeggen dat de band tussen Wills en Haz een beetje bekoeld is, is wel het understatement van de eeuw. De Prince of Wales en Duke of Sussex kunnen elkaar naar verluidt niet luchten of zien. Maar ondanks alles zijn de broers niet te beroerd om voor de liefdadigheidsorganisatie van hun moeder toch even hun verschillen opzij te zetten. Zo maakten beide hoogheden gisteravond dus een verschijning bij hetzelfde evenement.

Overigens hoefden we geen warme reünie on stage te verwachten. Welnee: alleen William was er in den lijve bij, en Harry liet z’n koninklijke neus slechts zien via een videoverbinding.

Sterker nog: de avond was zo ingedeeld dat William allang weer op weg was naar huis – waar hij Kate in de watten kon leggen na de bizarre week die zij hebben gehad – tegen de tijd dat Harry zijn verschijning maakte. Aii…

Bron: Hello! Magazine, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws