Groot nieuws voor Videoland-serie over Máxima!

Wij kunnen niet wachten!

Nu The Crown al even afgelopen is, wachten we ongeduldig af tot onze volgende dosis royal drama. En die arriveert op 20 april in de vorm van Máxima, een Videoland Original over (je raadt het al) koningin Máxima. Nu heeft Videoland prachtig nieuws aangekondigd over de première van de serie!

Cannes

Ach, Cannes – het jetset-oord op een steenworp afstand van Monaco, waar alle Hollywood-bobo’s jaarlijks samenkomen voor het filmfestival en wij vervolgens op een afstandje kunnen smullen van de glamour op de rode loper. Sinds enkele jaren heeft het stadje echter ook een serie-festival, onder de naam Canneseries. Hier wordt de crème de la crème van de televisiewereld nog eens extra in de spotlights gezet.

En hier vindt dus de première van Videolands aankomende royalty-serie Máxima plaats! “De high-end dramaserie Máxima is geselecteerd voor het prestigieuze Canneseries”, zo laat de streaming-service vandaag in een statement weten.

“In aanwezigheid van de cast, regisseur en producent beleeft de Videoland Original hiermee haar wereldpremière in het beroemde Grand Auditorium Lumière op 9 april 2024.”

Máxima

Mocht je het nieuws over deze serie gemist hebben, een kleine opfrisser: de serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten, en vertelt het verhaal van Máxima’s leven – vanaf haar jongere jaren in Argentinië tot aan haar huidige leven als koningin van Nederland. Het startpunt van de serie is de eerste ontmoeting van Máx en Willem-Alexander in 1999. En dat ziet er zo uit:

Hit

De wereldpremière in Cannes is het meest recente succes in een reeks mooie prestaties van de serie – nog voor deze goed en wel wordt uitgezonden! Zo liet producent Millstreet Films namelijk ook al weten dat er de afgelopen tijd grote internationale verkoopsuccessen zijn geboekt.

Máxima is onder meer aangekocht door Warner Media voor het streamingplatform Max in Latijns-Amerika. Daarnaast is de serie verkocht aan Israël’s Hot, het Kroatische HRT, ORF voor Oostenrijk, LV1 in Letland én aan Slowakije.

Zo blijkt maar weer: onze Máx is ook buiten Nederland razend populair!

Bron & Beeld: Videoland

Laatste nieuws