Good to know: zóveel paaseitjes moet je eten om een kilo aan te komen

Aha!

Het is Pasen en dat betekent: paaseitjes. Het liefst eten we ze allemaal op, maar het is o zo slecht. Wellicht kunnen wij je wel een beetje geruststellen. Want wat blijkt? Je moet heel wat paaseitjes eten om überhaupt een kilo aan te komen. En daarnaast, het is maar een keer Pasen in het jaar, toch?

Paaseitjes

Ze liggen al tijden in de winkel, maar met Pasen in zicht kun je er nu echt niet meer omheen: paaseitjes. Gevuld met Baileys of Licor 43, een chocolade-eitje met zure matten en knettersuiker of zelfs een paaseitje van zoete drop: ze zijn naast de klassieke witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade allemaal te verkrijgen.

Het is dan ook niet gek dat er minstens twee zakjes met chocolade-eitjes in onze keukenkastjes staan, waar wij geregeld één of twee (oké, drie) paaseitjes uit snaaien. Maar hoeveel van deze heerlijke chocolade-paaseitjes moet je eigenlijk eten om een kilo aan te komen?

Calorieën

Volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons niet meteen zorgen te maken na het eten van een handjevol chocolade-eitjes. Om een kilo aan te komen, moet je maar liefst 7000 (!) extra calorieën eten, vertelt hij aan Libelle. Een gemiddeld paaseitje bevat zo’n 47 calorieën. Een snelle rekensom leert ons dat we dus 150 paaseitjes moeten eten om een kilo aan te komen. Dat zijn er nogal wat!

Daarnaast geldt natuurlijk dat het ook uitmaakt wat je verder op een dag eet. Bestaat je diner uit vettige (maar soms oh zo lekkere) hapjes en drink je het liefst de hele dag door je favoriete frisdrank? Dan doe je er goed aan om qua paaeitjes voor balans te kiezen. En dat betekent misschien nét iets minder snaaien dan je zou willen.

Aan de andere kant: balans is key, dus met een gezond eetpatroon hoef je je echt niet meteen schuldig te voelen als je een paaseitje of twee (oké, drie) eet.

Bron: Beau Monde archief, Kookfans, Libelle | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws