Prinses Kate trakteert de Irish Guards op Guinness bier

Daar proosten we op!

Doordat Kate nog herstellende was van haar buikoperatie en er kanker was geconstateerd, moest prinses Kate helaas de jaarlijkse St. Patrick’s Day parade missen. Normaal is ze ieder jaar aanwezig bij deze parade als kolonel van de Irish Guards, maar door deze omstandigheden was het de eerste parade die ze in zeven jaar miste, volgens The Sun.

Proost!

De prinses kon er vorige week misschien niet fysiek bij zijn, maar ze liet zeker even merken dat ze aan de Irish Guards dacht. Volgens The Daily Mail heeft de prinses namelijk zo’n 2500 dollar uitgegeven aan de bar, zodat de Irish Guards konden genieten van een halve liter Guinness bier per persoon. Om toch nog even aan Kate te denken en haar te bedanken, hebben de leden van de Irish Guards haar drie hoeraatjes gegeven, waarbij ze hun helmen van berenvel in de lucht staken als teken van respect.

Naast het bekostigen van de barrekening, postten prins William en prinses Kate ook over de Irish Guards op hun gezamenlijke Instagram. Ze schreven: “Fijne St. Patrick’s Day! Hier is een voorproefje voor de @irishguards die repeteren voor de jaarlijkse parade. Proost aan iedereen die het vandaag viert!”

Kolonel van de Irish Guards

Sinds december 2022 mag Kate zichzelf kolonel van de Irish Guards noemen. Haar schoonvader, koning Charles, heeft haar namelijk deze eretitel gegeven. Volgens People heeft de prinses de parade al meerdere keren bijgewoond samen met haar man prins William. William mocht zichzelf voor Kate de kolonel van de Irish Guards benoemen, waar hij eerder over zei dat deze benoeming een van de ‘grootste eerbetonen van mijn leven’ was.

Door de afwezigheid van Kate, moest haar rol dit jaar deels worden overgenomen. People vertelt: “Prinses Kates traditionele rol van het uitdelen van takjes klaver aan de Irish Guards voor op hun uniform, werd dit jaar uitgevoerd door Lady Ghika, de vrouw van de luitenant-kolonel van het regiment, generaal-majoor Sir Christopher Ghika. Naast het uitreiken van de klavertjes, begroette hondenliefhebber Kate normaal de Ierse wolfshond Turlough Mor, die bekend staat als Seamus. Als kolonel zou ze ook de koninklijke groet ontvangen.”

Bron: Marie Claire | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws