Zien: Bhutaans koningspaar neemt kroost mee op staatsbezoek

Het levert een hoop prachtige foto's op!

Bij een staatsbezoek denk je misschien aan handjes schudden, kransen leggen, vergaderingen en glamour-evenementen. Klinkt misschien niet heel kind-vriendelijk, maar dat blijkt dus prima te kunnen! Dat bewezen de Bhutaanse koning en koningin Jigme Khesar en Jetsun Pema deze week.

Staatsbezoek

Afgelopen maandag ging het staatsbezoek van de Bhutaanse royals aan het nabijgelegen Bangladesh van start. Hier staan vier dagen vol ceremoniële plechtigheden, en officiële zaken op het programma. Zo gaat koning Jigme Khesar onder meer het gesprek aan met premier sjeik Hasina Wajed, waarbij onderwerpen als gezondheidszorg, de instroom van Bhutaanse studenten, en ‘wederzijdse welvaart’ de revue passeerden, aldus de Dhaka Tribune.

Kroost op visite

Maar klaarblijkelijk draaiden de eerste dagen van het staatsbezoek ook om andere grote vragen, zoals ‘hoe werkt zo’n driewieler nu eigenlijk’ en ‘welk kleurrijk karretje is het meest prinselijk’?

Er werden namelijk enkele zoete foto’s gedeeld van de Bhutaanse Druk Gyalpo (Drakenkoning) die z’n jongste zoon, prins Ugyen Wangchuck op een klein fietsje door het staatspension Jamuna duwt.

Jigme Khesar Ugyen Wangchuck Maart 2024
Beeld: NL Beeld

Ook werd de kleine prins, die vorige week net z’n vierde verjaardag gevierd heeft, vastgelegd in een vrolijke attractie bij het gasthuis.

Ugyen Wangchuck bangladesh maart 2024
Beeld: NL Beeld

En eenmaal buiten ging dat fietsen ook zónder papa’s hulp prima!

Prins Ugyen Wangchuck
Beeld: NL Beeld

Ook had de jongste zoon het prima naar z’n zin tijdens een potje basketbal met z’n oudere broer, kroonprins Jigme Namgyel Wangchuck. Wat denken we: schoot de kleine prins hier raak?

Prinsen Namgyel en Ugyen van Bhutan
Beeld: NL Beeld

Bovendien werd zelfs de állerjongste spruit, het zes maanden oude prinsesje Sonam Yangden Wangchuck, door haar vader voorgesteld aan allerhande prominenten. Hoe zoet is dit kiekje?!

Bhutan staatsbezoek Bangladesh
Beeld: NL Beeld

Jong geleerd

Voor hun oudste zoon, prins Namgyel, stond het bezoek echter niet alleen in het teken van vertier bij het gastenverblijf. Welnee! De achtjarige (!) had namelijk ook al enkele officiële taken tijdens het bezoek.

Bhutan Namgyel Wangchuck
Beeld: NL Beeld

Zo wordt het handjes schudden er duidelijk met de paplepel ingegoten. Tja – als je als royal één vaardigheid moet ontwikkelen, dan is dat ’t wel, non?

Prins Namgyel Wangchuck met de premier van Bangladesh.
Beeld: NL Beeld

Ook poseerde de kroonprins voor een lieve foto met de premier van Bangladesh. En wie goed kijkt, ziet op de achtergrond z’n kleine broertje gezellig keuvelen met sjeik Rehana, de zus van de politica.

Kortom: je kids meenemen op staatsbezoek? Dat kan prima, en het levert zelfs een hoop leuke kiekjes op voor het familie-album!

Bron: Dhaka Tribune | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws