Eindelijk maar toch: naam Bhutan-baby onthuld

Geduld is een schone zaak!

Het heeft drie maanden geduurd, maar ons wachten wordt nu eindelijk beloond: de naam van de nieuwe Bhutan-prinses die afgelopen september geboren werd, is bekend. Dit weekend laten koningin Jetsun Pema en koning Jigme Khesar van Bhutan op Instagram weten hoe zij hun spruit hebben genoemd.

Geboorte

Op 9 september maakte het Bhutaanse hof het heugelijke nieuws bekend dat er een nieuwe prinses ter wereld was gekomen. “We zijn vereerd om het geweldige nieuws te delen dat vandaag in het Paleis Lingkana te Thimphu een gezond meisje is geboren bij Hunne Majesteiten, de Druk Gyalpo (Drakenkoning, red.) en Gyaltsuen (Drakenkoningin, red.), op de 25e dag van de 7e maand van het jaar van het Vrouwelijk Waterkonijn”, schreven de officiële paleisbronnen toen.

Naam en foto

Afgezien van een aankondiging van de geboorte, verstrekte het hof bijzonder weinig informatie over de nieuwe Bhutan-prinses. Over haar naam tastten we maandenlang in het duister – tot nu! Het koningspaar trakteert ons via Instagram op een prachtige foto van het meisje, en laat daarbij weten hoe zij hun dochtertje hebben genoemd.

“Hare Koninklijke Hoogheid de Gyalsem heet Sonam Yangden Wangchuck”, valt er te lezen bij de foto. “Sonam is een Bhutanese naam die verdiensten, een lang leven en geluk aanduidt. De naam Yangden, wat kostbaar juweel betekent, betekent welvaart en welzijn.”

Gezinsuitbreiding

Dat het Bhutaanse koningspaar zo lang wachtte met het bekendmaken van de naam, was geen grote verrassing. De kleine Sonam heeft namelijk al twee oudere broers, en ook bij hun geboorte liet een bekendmaking van hun naam lang op zich wachten. Het gezinnetje bestond tot september uit vader, moeder en twee zoontjes: Jigme Namgyel Wangchuk, die in februari 2016 het levenslicht zag, en Jigme Ugyen Wangchuck, die in maart 2020 werd geboren. Met hun nieuwe zusje erbij is de familie compleet. We kijken nu al uit naar kiekjes van het uitgebreide gezinnetje!

Bron: People, Instagram @queenjetsunpema | Beeld: NL Beeld, Instagram @queenjetsunpema

Laatste nieuws