Bhutaanse royals delen zoete gezinsfoto’s met pasgeboren dochtertje

Een vrolijke boel in Bhutan!

Gisteren was het feest aan het hof van Bhutan! Prinsje Ugyen Wangchuck, het tweede kind van koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck en koningin Jetsun Pema, mocht namelijk vier kaarsjes uitblazen. En dat werd gevierd met een lieve fotosessie van het koninklijk gezin!

Gelukkig gezinnetje

Een béétje beteuterd houdt de jarige kleuter in de kiekjes z’n Bhutaanse vlaggen omhoog. Tja: leg maar eens uit aan een vierjarige dat die fotosessie écht nodig is met je verjaardag.

Prins Ugyen Wangchuck van Bhutan.
Beeld: NL Beeld

De kleine Gyalsey, zoals Bhutaanse prinsen worden aangeduid, zag op 19 maart 2020 het levenslicht als tweede zoon van de Druk Gyalpo (Drakenkoning) en Druk Gyaltsuen (Drakenkoningin). Hiermee had hun eerste zoontje, prins Namgyel Wangchuck, er in één klap een klein broertje bij.

Bhutan, 2020
Beeld: NL Beeld

Hoewel de oudere prins op het bovenstaande kiekje niet echt lijkt te willen lachen, blijkt uit andere foto’s door de jaren dat de twee zoontjes het prima met elkaar kunnen vinden.

namgyel ugyen wangchuck
Beeld: NL Beeld

Kijk die koppies bij elkaar!

Grote broer

Overigens is ook prins Ugyen tegenwoordig niet meer de benjamin van het gezin. Afgelopen september maakte het Bhutaanse hof namelijk bekend dat de vorstin was bevallen van haar eerste dochter. We moesten even wachten op de naam, maar in december werd onthuld dat de jonge prinses door het leven gaat als Sonam Yangden Wangchuck.

Koninklijke toekomst

Hoewel de kleine prins Ugyen als spare iets minder de druk van de troon voelt, kunnen we er wel vanuit gaan dat de prins de komende jaren getraind zal worden als steun en toeverlaat van zijn oudere broer, de kroonprins.

We zagen de afgelopen tijd dat prins Namgyel – pas acht jaar, overigens – al met enige regelmaat royal duties krijgt om uit te voeren. Van ceremoniële taken tot religieuze evenementen: de jonge troonopvolger zit niet stil. We vermoeden dan ook dat slechts een kwestie van enkele jaren zal zijn tot we ook prins Ugyen zijn eerste prinselijke taken zien uitvoeren.

Voor nu hopen we vooral dat de kleuter een beetje heeft kunnen genieten van z’n verjaardag – búiten beeld van de camera’s.

Bron: Instagram @kingjigmekhesar, @queenjetsunpema | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws