Feest in Luxemburg: prins François viert zijn allereerste verjaardag

Het hof deelt een aantal prachtige foto's.

Vandaag is het feest voor de kleine prins François! Het zoontje van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie mag namelijk vandaag één kaarsje uitblazen. Het hof trakteert ons daarom op een aantal schattige foto’s van de kleine prins.

Prins François

Prins François, voluit prins François Henri Luis Marie Guillaume, wordt in 2023 geboren op maandag 27 maart in de kraamkliniek Grande-Duchesse Charlotte de Luxembourg. De kleine prins is de tweede zoon van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie van Luxemburg en het jongere broertje van prins Charles. Zijn opa is groothertog Henri en zijn oma is groothertogin Maria Teresa – die natuurlijk zelf ook dól zijn op de kleine man. Op 4 juni 2023 wordt hij gedoopt in de kerk van Fischbach.

De kleine prins viert vandaag zijn allereerste verjaardag. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de prins, deelt het hof een aantal foto’s waar de kleine prins op te zien is samen met zijn ouders en grote broer.

Niet meer de jongste van de familie

Prins François mocht zich tijdelijk de jongste in de Luxemburgse groothertogelijke familie noemen, maar daar kwam kortgeleden verandering in. Begin dit jaar kreeg de prins er namelijk een neefje bij: prins Balthazar. Op 7 januari 2024 werd de kleine spruit geboren, de tweede zoon van prins Félix en prinses Claire van Luxemburg. Prins Balthazar heeft nog een oudere zus en broer, prinses Amalia en prins Liam. Je begrijpt: François heeft volop neefjes en nichtjes waarmee hij zich kan vermaken!

Mee op werkbezoek

Ondanks de jonge leeftijd van de kleine prins François, is hij al aanwezig geweest bij meerdere werkbezoeken. Guillaume en Stéphanie hebben hem namelijk een aantal keer meegenomen. Samen met zijn grote broer Charles waren de twee prinsjes in november 2023 aanwezig bij een bezoek aan een stichting waar mensen met een beperking werkzaam zijn. In diezelfde maand namen zijn opa en oma, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, de kleine prinsjes mee naar een tentoonstelling. Ook hiervan deelde het hof een aantal leuke foto’s.

Wanneer prins François nog maar zeven maanden oud is, wordt hij ook door zijn ouders meegenomen naar een verzorgingstehuis. De kleine charmeur zorgde voor een glimlach op de gezichten van de bewoners, die het maar al te leuk vonden dat de kleine prins een bezoekje kwam brengen. Een maand daarvoor ging de kleine prins met zijn moeder mee naar het MUDAM Museum of Modern Art in de stad Luxemburg. Ze bezochten samen de tentoonstelling ‘Sinnmaschine’, waar het kleine kereltje tevens de show stal met zijn lieve glimlach.

Hopelijk gaan we de kleine prins de komende tijd nog héél vaak z’n opwachting zien maken. Maar voor vandaag wensen we hem vooral al z’n favoriete speelgoed en een hoop lekkernijen toe. Van harte!

Bron: Instagram @courgrandducale, Blauw Bloed | Beeld: Instagram @courgrandducale, NL Beeld

 

 

Laatste nieuws