Haakon en Mette-Marit openhartig over samenwerken: ‘Niet altijd probleemloos’

Oók royal relaties gaan niet altijd over rozen...

Hoewel wij prins Haakon en prinses Mette-Marit vooral kennen als een van de meest krachtige royal koppels, vinden ze zelf dat er ruimte voor verbetering is in hun relatie. Volgens het Deense blad BILLED-BLADET heeft het kroonprinselijk koppel onthuld dat hun samenwerking niet altijd “volledig probleemloos” verloopt.

Royal documentaires

Als je royal bent, zijn er een paar dingen zeker in het leven: je kledingkast is gevuld met de nodige designer items, je hebt regelmatig kaakpijn van al het beleefde lachen én er wordt – of je het nu wil of niet – een documentaire over je leven gemaakt. Althans, tegenwoordig. Want een béétje een royal is anno 2023 het onderwerp van een film of zelfs serie. Ook Haakon en Mette-Marit moeten eraan geloven: zij zijn momenteel te zien in de serie Haakon en Mette-Marit – ons Noorwegen.

Samenwerking

In deze nieuwe serie doet het kroonprinselijk koppel ook een boekje open over hun relatie, en die blijkt niet alleen maar over rozen te gaan. Hoewel ze volgens Haakon over het algemeen een goed team vormen, kennen zij in hun samenwerking ook zo hun ups en downs. “Het is niet volledig probleemloos”, onthult de kroonprins in de serie. “Maar ik denk dat we elkaar wel redelijk goed kunnen aanvullen.”

Dat hun samenwerking grotendeels goed gaat, heeft volgens Mette-Marit vooral te maken met het feit dat ze al 22 jaar met elkaar werken en zich daarom veilig voelen bij elkaar. “Ik ken Haakon heel goed. Ik weet waar hij zich echt aan irriteert en wat wel goed werkt.”

Power couple

Goed: het is natuurlijk héérlijk dat de altijd even nuchtere Haakon en Mette-Marit ons op het hart willen drukken dat ook zíj geen perfecte relatie hebben, maar een power couple blijven ze in onze ogen altijd. Hun liefde was niet zonder controverse – zij, de alleenstaande moeder die er relaties op had nagehouden met enkele minder frisse figuren, en hij, de toekomstige koning van Noorwegen – maar inmiddels heeft heel Noorwegen het kroonprinselijk stel in hun armen gesloten.

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws