Dit is de bekende moeder van klimaatactiviste Greta Thunberg

Zo moeder, zo dochter?

Wie kent Greta Thunberg niet? De wereldberoemde klimaatactiviste blijft de wereld verbazen met haar gedurfde en brutale acties. Veel mensen zijn bekend met de krachtige toespraken die ze heeft gehouden op internationale conferenties en evenementen. Maar wist je dat ze ook een bekende moeder heeft?

Greta Thunberg

In 2018 besloot Greta Thunberg te spijbelen van school om buiten het Zweedse parlementsgebouw te gaan protesteren. De toen 15-jarige dame zat op de trappen van het gebouw met een bord waarop stond ‘Skolstrejk för klimatet‘, wat zich laat vertalen als ‘Schoolstaking voor het klimaat’. Dit om aandacht te vragen voor het probleem van de klimaatverandering en het gebrek aan actie van politieke leiders om het aan te pakken.

Greta had toen nog geen idee dat haar eenpersoons protest snel aandacht en steun zou krijgen. Andere opstandige studenten uit heel Zweden die ook een standpunt wilden innemen, zouden zich al snel bij haar aansluiten. Thunbergs beweging, bekend als ‘Fridays for Future‘, is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, met studenten in landen over de hele wereld die deelnemen aan stakingen en protesten om actie te eisen tegen klimaatverandering.

Thunberg is een krachtige stem voor het milieu geworden en heeft mensen van alle leeftijden geïnspireerd om actie te ondernemen en een verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering. En laten we eerlijk zijn, wie zou niet geïnspireerd worden door een tienermeisje dat bereid is om op te staan en verandering te eisen van de wereldleiders?

Beroemde familie

Greta mag dan internationaal het nieuws hebben gehaald, roem zit geworteld in haar DNA. We kunnen gerust stellen dat deze familie barst van het talent. Zo was haar grootvader Olof Thunberg een bekend acteur in Zweden, die in talrijke Zweedse dubs van populaire Disney-films speelde. Haar vader Svante Thunberg is eveneens een acteur.

Maar dat is nog niet alles, want haar moeder is een bekend zangeres, die ooit op een wel héél groot podium stond. Benieuwd wie? Klik dan snel door naar de volgende pagina!

Laatste nieuws