Hiep hoera: Anna van Vollenhoven blaast vandaag 23 kaarsjes uit

Felicitaties voor de oudste dochter van prins Maurits en prinses Marilène.

Van harte gefeliciteerd, Anna van Vollenhoven! De oudste dochter van prins Maurits en prinses Marilène viert vandaag alweer haar 23ste verjaardag.

Anna van Vollenhoven

Met haar 23 jaar is Anna – voluit Anastasia Margriet Joséphine van Lippe Biesterfeld, van Vollenhoven – het oudste kleinkind van prinses Margriet.

Hieronder zien we haar in 2005, als bruidsmeisje voor haar oom prins Pieter-Christiaan en zijn Anita.

NL Beeld / Patrick van Emst

Anna doet ’t goed als royal bruidsmeisje. Zo mocht ze ook in een poppig jurkje verschijnen bij de bruiloft van prins Friso en prinses Mabel (2004) en van prins Floris en prinses Aimée (2005).

NL Beeld / Patrick van Emst

Daarna was de oudste dochter van Maurits en Marilène een stuk minder vaak in beeld. Toch zagen we haar af en toe nog voorbij komen. Bijvoorbeeld bij de doop van nichtje Eliane van Vollenhoven in 2010…

NL Beeld / Patrick van Emst

Samen met paps tijdens een sportevenement om geld op te halen voor de strijd tegen lymfklierkanker in 2015…

NL Beeld / Patrick van Emst

En op het IJ in Amsterdam datzelfde jaar toen de traditionele vlootschouw van Sail plaatsvond.

NL Beeld / Patrick van Emst

We kregen voor het laatst een kiekje van haar te zien in 2019, toen ze de tachtigste verjaardag van haar opa, Pieter van Vollenhoven, bijwoonde. Anna is de dame met de rode jurk. Links staat haar broer Lucas en rechts haar zusje Felicia.

NL Beeld / Patrick van Emst

Anna ging naar de middelbare school in Amsterdam en slaagde in 2019 op het gymnasium. Momenteel studeert ze aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maar waar ze haar verjaardag ook viert dit jaar, let it be a good one! Van harte, Anna!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws