Leslie Keijzer open over impact postnatale depressie op haar gezin

In de meest recente aflevering voert ze een openhartig gesprek met haar man Goof.

Echte Gooische Moeder Leslie Keijzer is in het huidige seizoen van Echte Gooische Moeders bijzonder open over haar verleden. Ze heeft een postnatale depressie gehad, en over dit deel van haar leven heeft ze nu een boek geschreven. In de meest recente aflevering zien we hoe ze een kwetsbaar gesprek met haar man ‘Goof‘ aangaat.

Uitweg in feestjes

Na de geboorte van haar twee zoontjes belandde Leslie Keijzer in een diep dal. Een periode die ook grote invloed had op Goof. “Voor mij was het gewoon heel vervelend om te zien dat jij het heel moeilijk had met alles”, vertelt hij eerlijk als Leslie hem naar zijn ervaring vraagt.

In die tijd zocht de Gooische moeder te vaak een uitweg in feestjes en evenementen. “Daar gaf ik al m’n energie en dan was ik weer thuis en ging ik weer stilletjes op de bank liggen. En dat deed ik eigenlijk heel erg lang”, geeft ze toe. Voor haar man was dit lastig om te zien, zo deelt hij. “Dat was ook een van de dingen waar we best wel vaak een ruzie over hadden: dat jij dat wel deed, maar er niet voor ons was. Dan deed je tenminste iets waar je iets positiefs uit haalde, maar de rest van de week was je dan weer niks waard.”

Toch gebleven

Ondanks dat haar depressieve periode veel invloed had op hun relatie, zijn Leslie en Goof nog steeds happy together. Tijdens een openhartig gesprek vraagt ze zich toch af waarom. “Waarom ben je gebleven?” vraagt ze haar man. “Omdat we kinderen hebben”, reageert hij vervolgens. “Alleen daarom? Ja, je meent het ook nog”, lacht Leslie. “Tuurlijk, ik hou van je, goede tijden, slechte tijden”, aldus Goof. Hij vindt bovendien dat je ‘niet zomaar kunt weglopen’ als je samen kinderen hebt. “Was je anders wel weggelopen?” vraagt Leslie zich af. “Als we geen kind en huis hadden samen? Dan denk ik wel dat het een stuk moeilijker was geweest”, geeft hij eerlijk toe. En dat is iets wat Leslie goed snapt. “Als iemand zolang depri is om je heen, daar ga je zelf ook aan onderdoor.”

Zoontjes

De Gooische moeder hoopt vooral dat haar zoontjes niks hebben meegekregen van deze periode. “Ik hoop gewoon dat ze klein genoeg waren allebei en dat ze er geen last van hebben gehad.” Leslie en Goof sluiten het gesprek af met een positieve noot. “Ik ben heel blij dat je nu gewoon weer normaal bent. Dat je bijna de oude bent”, grijnst Goof. En Leslie stelt dat ze ‘echt leuk samen zijn’. Aahw!

Echte Gooische Moeders is elke maandag te zien bij Videoland.

Bron: Echte Gooische Moeders, RTL Boulevard, Grazia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws