5 paar zomerschoenen die iedere vrouw in haar garderobe moet hebben

Met een aantal stijlvolle basics kom je een heel eind.

Hoeveel paar er ook in onze kast prijken, van schoenen hebben we nooit écht genoeg. Althans, nu de zomermaanden weer aan de horzion zijn verschijnen, heb je eigenlijk niet zo gek veel nodig. Met deze vijf soorten schoeisel heb jij alles wat je nodig hebt om stijlvol ieder terras, strand, of restaurant mee te trotseren deze zomer.

1. Slippers

Als je slippers aan kan, dan weet je dat het écht zomer is. Wij trekken ze het liefst niet te snel uit de kast – want ze hebben nou niet bepaald een hoog glamour of royal gehalte – maar de slipper is ideaal voor een dagje strand of als de temperaturen tropisch zijn. Minder schoen kun je niet hebben! Slippers geven echter niet de beste steun aan jouw voeten, en een lange wandeling op dit schoeisel is dan ook niet aan te raden. Om jouw voeten het beste comfort te kunnen geven, kun je het beste voor een merk met goede kwaliteit gaan.

2. Sandalen

Iets chiquer en modieuzer dan slippers zijn sandalen. Maar vergis je niet, sandalen geven ook te weinig steun aan je voeten. Sandalen zijn dus prima voor een dagje strand, maar niet geschikt om mee te wandelen. Toch moet je sandalen in je garderobe hebben, want zeg nou zelf: een sandaal staat toch veel mooier onder dat zomerjurkje dan een slipper?

3. Espadrilles

Zodra het zomer is, komen de espadrilles tevoorschijn. Espadrilles zijn er zowel in platte als hogere (sleehak) exemplaren. Je moet deze zomerschoen hebben omdat ze elk jaar weer terugkomen en je dus absoluut geen miskoop doet met deze tijdloze schoen. Bovendien geven espadrilles meer steun dan slippers en sandalen door de dikkere zool. Daardoor lopen espadrilles ook een stuk fijner!

4. Ballerina’s of loafers

Ideaal als je een keer een gelegenheid hebt waarbij je niet op je sandalen wil komen, maar ook niet overdressed wil zijn met hakken. Ballerina’s of loafers zijn de ideale schoenen die lekker lopen en toch gekleed zijn. Ook fijn als loopschoenen tijdens een citytrip. Let er wel op dat de ballerina of loafer een stevige hiel heeft en pas de schoen altijd om er zeker van te zijn dat hij niet plooit aan de tenen. Welke platte schoen dit seizoen helemaal in is? De slingback! Koningin Máxima is er recent ook mee gespot toen zij in het vliegtuig stapte naar de Filipijnen.

5. Open high heels

Bruiloft of chic tuinfeestje? Een paar goede killer heels zijn onmisbaar in jouw schoenenkast. De juiste paar hakken maken jouw outfit helemaal af. En omdat het zomer is, ga je jouw poezelige voetjes natuurlijk niet in een strakke schoen schuiven. Kies daarom voor hakken die open zijn. Luchtig én heel mooi. En laten we eerlijk zijn: van welke schoen krijg je nu meer zelfvertrouwen dan van een goede hak?

Bron: Archief | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws