Andere koek: deze royal maakte vroeger wc’s schoon

Destijds kon zij slechts dromen van een leven vol glitter en glamour.

Niet alle leden van royal families zijn met een zilveren lepel in de mond geboren, zoals blijkt uit de banen die sommigen hadden voordat ze hun intrede deden in de paleizen en kastelen die ze nu hun thuis noemen. Een opvallend voorbeeld hiervan is Sarah Ferguson, die vóór ze met prins Andrew trouwde wc’s schoonmaakte voor de kost.

Post-royal baantjes

Waar bloedlijn-royals als prins of prinses worden geboren en daardoor als puber niet achter de kassa van de plaatselijke supermarkt hoeven plaats te nemen, beginnen andere leden pas aan hun koninklijke carrière op latere leeftijd. En hoewel je het misschien niet verwacht, hebben sommigen van hen een uiterst ‘normaal’ leven geleid voordat zij het paleis betraden. Zo werkte niemand minder dan prinses Kate als serveerster (ook nog ‘ns een slechte, als we haar mogen geloven), presenteerde koningin Letizia het nieuws en had onze eigen Máxima naar verluidt verschillende baantjes in het onderwijs. Om nog maar te zwijgen over de beruchte reality-carrière die prinses Sofia van Zweden achter de rug heeft…

Toiletten poetsen

Afijn, het blijkt dus maar weer dat het leven van een royal zoals we die vandaag de dag zien, niet altijd over rozen (en tiara’s) is gegaan. Neem dat van Sarah Ferguson. Voordat zij het hart veroverde van prins Andrew, was een leven vol glitter en glamour alleen iets waar ze van kon dromen. In 2016 onthulde de hertogin in het Zweedse tv-programma Skavlan namelijk dat ze op haar achttiende toiletten poetste voor de kost. Later werkte ze net als Kate als serveerster, totdat ze haar prins op het witte paard ontmoette.

Koninklijk leven

Sarah en Andrew trouwden in 1986, om tien jaar later weer een punt te zetten achter hun huwelijk. Van een vechtscheiding was echter absoluut geen sprake. Sterker nog: de twee wonen nog altijd samen en delen lief en leed met elkaar. Inmiddels behoort het schoonmaken van toiletten absoluut niet meer tot haar takenlijstje, en geniet Sarah vooral van de tijd die ze doorbrengt met haar dochters en kleinkinderen – oké, en een glamoureus royal event hier en daar.

Bron: Beau Monde archief, Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws