Zien: koningin Máxima straalt in militair uniform

Zo zien we de hoogheid niet vaak!

Dat koningin Máxima nergens voor terugdeinst, weten we inmiddels. Gisteren nam de vrouw van onze koning deel aan diverse legeroefeningen, wat een aantal spectaculaire beelden opleverde. Zo bracht ze onder andere een mijn tot ontploffing en ging ze te water met de quad, en dat allemaal in een militair uniform – dat haar overigens fabuleus stond!

Van alle markten thuis

De koningin was donderdagmiddag op een missie! Ze sloot zich aan bij het Regiment Genietroepen in Den Bosch, waar ze tijdens het bezoek aan de eenheid uitleg over hun werkzaamheden krijgt en meedoet aan een oefening.

Dit specifieke krijgsmachtonderdeel is getraind in het vrijmaken van de hindernissen en het bouwen van militaire infrastructuur zoals bruggen en veren. Onder het motto ‘Samen banen wij de weg, Sodeju!’, zoeken ze een weg of bouwen ze er één. En dat werd dus ook van onze koningin verwacht.

Say no more! De hoogheid ruilde haar pumps en tiara in voor camouflage-kledij en stroopte haar mouwen eens flink op. Het is ongelooflijk: haar staat echt álles.

1, 2, 3…action!

Máxima
Beeld: NL Beeld

Hoewel de Majesteit gewoonlijk tijdens een werkbezoek ook behoorlijk in de benen is, is dit toch net even andere koek.

Máxima
Beeld: NL Beeld

Even geen Natan, maar vooral gewoon ehh…nat.

Máxima
Beeld: NL Beeld

Afijn, dat mag de pret uiteraard niet drukken. De hoogheid had er duidelijk lol in!

Máxima
Beeld: NL Beeld

Gelukkig was er naderhand een borreltje om even op te warmen.

Máxima
Beeld: NL Beeld

Missie voltooid

Ook manlief Willem-Alexander hulde zich deze week in een militair uniform. Hij stapte woensdag in het vliegtuig naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij de helikopteroefening TAC Blaze bezocht en onderging. De lat lag daarom hoog voor Máxima, die uiteraard niet onder wou doen voor haar echtgenoot.

Voorafgaand aan de oefening bij het Regiment Genietroepen klonk het dan ook: “Het meest belangrijke: ga ik mijn man verslaan?” Nou, we geloven dat dat aardig is gelukt!

Bron: Nouveau, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws