Warm welkom voor Deense royals in hun nieuwe zomerse onderkomen

Bij een koninklijke verhuizing hoort natuurlijk een uitgebreid onthaal!

Koning Frederik en koningin Mary hebben pas net weer voet gezet aan het Deense vasteland, maar tijd om bij te komen na hun Groenland-reisje hebben ze niet. De royals verhuisden gisteren namelijk naar hun tijdelijke zomerresidentie in Zuid-Jutland, en daar hoorde natuurlijk een uitgebreid ontvangst bij.

Ontvangst

Voor het eerst sinds zij koning en koningin zijn, nemen Mary en Frederik hun tijdelijke intrek in Kasteel Gravenstein, de zomerresidentie van de koninklijke familie. En daarmee zetten ze een lange traditie voort: het kasteel, gelegen in het zuiden van Denemarken, wordt al bijna 90 jaar als zomerresidentie gebruikt door koninklijke familie.

Zoals het een koninklijke verhuizing betaamt, ging deze gelegenheid gepaard met een uitgebreid ontvangst door de lokale inwoners én de burgemeester van Gråsten. En dat levert gezellige kiekjes op!

Frederik en Mary legden de route naar het kasteel niet af per koets, maar gewoon per voet. Onderweg werden ze uitgebreid toegejuicht én toegewuifd door honderden vlaggetjes. Aan de foto’s te zien leverde die wandeltocht in ieder geval de nodige hilariteit op!

Embed from Getty Images

Outfit van Mary

Eén ding is duidelijk: het koningspaar is ontzettend blij om in Gråsten te zijn. En bij zo’n vrolijke aangelegenheid hoort natuurlijk ook een stralende outfit, maar daar weet Mary wel raad mee. Zij koos voor een maxi-jurk van het met Me + Em, met groene bloemenprint, pofmouwen en een zwierige rok. De look maakte ze af met een elegante zomerhoed en crèmekleurige sleehakken. We love it! 

Embed from Getty Images

Kasteel Gravenstein

In de speech die Frederik gaf op het stadsplein van Gråsten, blikte hij terug op zijn fijne childhood memories die hij heeft aan Kasteel Gravenstein. Ook vertelde hij over zijn moeder, koningin Margrethe, en zijn tante, prinses Benedikte: “Het feit dat zij weer echt meisjes worden wanneer ze in Kasteel Gravenstein zijn, geeft aan dat het een plek is van vrede, blijdschap en zomer en bloemen, bijen, dieren en ook mensen.” Ahw!

Ook deze zomer zullen Margrethe en Benedikte weer in de zomerresidentie verblijven, samen met Mary en Frederik. Dat belooft een gezellige boel daar te worden in Gråsten!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld / Getty Images

Laatste nieuws